У Сумах хочуть організувати тиждень великої вакцинації

16.08.2021

Темпи вакцинації від COVID-19 в обласному центрі бажають бути кращими – активність городян на вихідних кульгає (на минулих вихідних щеплення від ковіда отримали всього 293 людини). У зв’язку з цим на апаратній нараді в мерії Олександр Лисенко запропонував міському відділу охорони здоров’я організувати тиждень великої вакцинації, розгорнувши пункти щеплення на території сумських підприємств.

«Починаємо активно працювати з великими підприємствами, заводами, університетами, – зазначив мер. – Ми будемо звертатися до них із пропозицією – організувати на їхній території постійні пункти вакцинації. Якщо на заводі «Сумихімпром» працює 4000 чоловік, я думаю там можна зробити постійний пункт, який працює цілий тиждень. Наприклад, ця робота якісно організована на підприємстві «Технологія». Я не хочу, щоб в місті погіршувалася епідситуація!».

Як уточнила головний спеціаліст міського відділу охорони здоров’я Наталія Кіпенко, активніше вакцинуються педагоги – за тиждень показники зросли майже в два рази. Також мобільна бригада ЦПМСП №1 прищеплювала підприємців, які працюють на центральному ринку, «Євробазар». «Зараз вони знову формують нові списки для вакцинації та на цьому тижні знову туди поїде мобільна бригада, – повідомила чиновниця. – Також пункт щеплення повинен відкритися в університетській клініці СумДУ. У разі необхідності до них виїдуть наші мобільні бригади – для вакцинації студентів та викладацького складу».

Нагадаємо, за добу COVID-19 уніс життя ще двох жителів Сумщини.

shans.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: