На Шосткинщині через коротке замикання горів будинок

17.08.2021

У неділю, 15 серпня, на Шосткинщині, у селі Богданівка, горів будинок.

Головне управління ДСНС України у Сумській області інформує, що того дня вогнеборці врятували житловий будинок та сарай.

 Інформація про пожежу приватного житлового будинку в с. Богданівка Шосткинського району надійшла до Служби порятунку «101» о 12:31. На гасіння, подолавши відстань близько 14 км, прибув черговий караул 7-ї державної пожежно-рятувальної частини.

Як було встановлено, вогонь охопив горище, покрівлю на значній площі та почав перекидуватися на будинок. Ускладнювало ситуацію те, що будівля була дерев’яна. Приборкання пожежі потребувало значної кількості води, тому була прокладена рукавна лінія від найближчого пожежного гідранту, що знаходився на відстані близько 100 м від місця загоряння.

О 13:15 вдалося локалізувати загоряння, запобігши знищенню вогнем будинку та відвернувши небезпеку від розташованої поруч господарчої споруди. О 13:48, використавши близько 19 т води, пожежу ліквідували.

Всього на гасіння залучалося 8 чоловік особового складу та 2 одиниці техніки Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

За попередніми висновками фахівців, припустима причина загоряння – коротке замикання електромережі.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: