Житель Сумщини викрав незамкнене авто біля пошти

17.08.2021

12 серпня, близько 19:00, до поліції звернувся 29-річний мешканець села Підлипне, що на Конотопщині. Він повідомив, що невідома особа незаконно заволоділа його автомобілем «Ford Escort», який був припаркований в місті Конотоп біля відділення пошти. На місце події негайно виїхала слідчо-оперативна група поліції на чолі з керівництвом підрозділу.

На пошуки викраденого автомобіля був залучений особовий склад відділу поліції: працівники відділу реагування патрульної поліції, працівники сектору кримінальної поліції та негайно введено в дію план «Перехоплення». У ході невідкладних оперативно – розшукових заходів було виставлено пости на виїзді з міста у всіх напрямках, сформовано групи пошуку транспортного засобу у місті, відпрацьовано систему відеоспостереження «Безпечне місто».

«В ході опитування всіх свідків події встановлено, що автомобіль був помічений в одному із мікрорайонів міста. Під час перевірки отриманої інформації, менше ніж за годину, автомобіль було знайдено. Зловмисник покинув його поблизу однієї з багатоповерхівок району, а сам втік, – розповідає начальник Конотопського районного відділу поліції Олександр Забозлаєв. – Вже згодом, у ході проведення комплексу оперативно-розшукових заходів, працівники сектору кримінальної поліції встановили особу зловмисника. Ним виявився, раніше судимий 33-річний конотопчанин».

Сам зловмисник розповів, що побачивши незамкнене авто та ключі у замку запалювання, вирішив покататися містом, а коли набридло залишив автомобіль і пішов у своїх справах.

За даним фактом у поліції відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.289 Кримінального кодексу України «Незаконне заволодіння транспортним засобом». Санкція статті передбачає покарання – обмеження волі на строк від трьох до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк. Досудове розслідування триває.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
04.05.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 46 вибухів
04.05.2024 Оголошено аукціон з приватизації ЄМК ДП «Сумський експертно-технічний центр Держпраці»
04.05.2024 На Сумщині відбулося засідання консультативної ради у справах ветеранів війни
04.05.2024 На Шосткинщині ліквідували пожежу, яку спричинив ворожий обстріл
04.05.2024 У Сумах патрульні затримали водія ВАЗ напідпитку
04.05.2024 На Сумщині внаслідок обстрілів пошкоджено три приватні будинки, три домогосподарства та господарчу споруду

Коментарі: