“Не враховують показів лічильників”: Сумчани скаржаться на завищені рахунки за газ

18.08.2021

З 10 ранку 17 серпня біля будівлі АТ “Сумигаз” зібрався натовп споживачів. Люди скаржаться, що суми у платіжках, які надсилає “Сумигаз”, завищені й не відповідають переданим показникам лічильників, повідомляє Суспільне.

“Я передаю куб, а мені нараховують два, і так вже кілька місяців. Я не можу розібратися – чому? Зрозумілої відповіді немає. Відправляють до “Сумигаззбуту”, а ті – назад відправляють. Футболять туди-сюди й все”, – каже споживачка газу, яка прийшла до будівлі сервісного центру Олена Юдіна.

Ще один споживач газу Григорій Куриленко говорить, що обіцяли прислати контролера, який прийде зняти покази лічильника, щоб зробити перерахунок. “Люди кажуть, що теж викликали контролера, але так його і не дочекалися. А буває, що контролер приходить – але наступного місяця знову те ж саме у квитанціях, толку з того, що приходив контролер – ніякого”, – говорить Григорій.

Споживачка Ольга Благосмислова розповідає, що з квітня у платіжках не видно, скільки саме використано газу, бо не вказують переданих показників лічильника. “Наприклад, має бути 56 грн, за ціною 8 грн за куб, а мені виставляють 176. Я платитиму за те, що я використала, але вони виставляють борг. Я отримую субсидію, мені цей борг зовсім не потрібен, бо з мене знімуть субсидію. Ось прийшли з’ясовувати. Дві години вже стою – невідомо, коли потрапимо”, – каже жінка.

Речниця “Сумигаз” Анастасія Шимаріна сказала, що подібні питання вирішують індивідуально. “Клієнти, у яких виникають питання щодо показань лічильників, в індивідуальному порядку звертаються до сервісу “Клієнтський простір-104.юа”, і фахівці в індивідуальному порядку надають консультацію. Одночасно приймає 10 операторів, там працює електронна черга, людина заходить до клієнтського простору, отримує чек електронної черги, залишається в зоні очікування і чекає на свою чергу”, – говорить Анастасія Шимаріна.

Близько 11 години черга збільшилась, а люди намагалися увійти в сервісний центр. У відповідь працівники “Сумигазу” викликали поліцію. Останні просили громадян не порушувати порядок та чекати, доки їх викличуть.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: