«Міськсвітло» залишилося без фінансування?

18.08.2021

На сесії Сумської міськради депутат Юрій Перепека озвучив фінансову проблему КП «Міськсвітло». За його інформацією, міське підприємство не може придбати навіть найнеобхідніші речі, які потрібні для його роботи.

«Треба якось вирішити це питання. Можливо, потрібно заслухати керівництво департаменту інфраструктури. Після чергового урагану в «Міськсвітло» звертаються багато людей. Але вони не можуть навіть поміняти кабель на 50 метрів – їм нема за що його купити!» – обурився народний обранець.

Сумський міський голова заявив, що питання можна вирішити тільки на наступній сесії – якщо мова йде про те, щоб допомогти КП фінансово. Однак Юрій Перепека наполягав на якнайшвидшому розгляді проблеми: “Тобто вони будуть чекати ще місяць, поки ми приймемо рішення? А якщо форс-мажорна ситуація? Вважаю, необхідно дати слово керівнику департаменту. Може, там вже все вирішилося?”.

Але мер підтвердив: ситуація дійсно складна. І проблему треба вирішувати. Однак її не вирішити, мовляв, за 15 хвилин. «Думаю, можливо, доведеться використовувати резервний фонд. Питання ситуації на підприємстві ми вже обговорювали, і департаменту інфраструктури було доручено вирішити питання внутрішніми ресурсами, перерозподіливши кошти, – уточнив градоначальник. – У будь-якому випадку треба щось придумати, бо погода непередбачувана, і у підприємства повинні бути гроші на виправлення ситуації в місті після ураганів».

У той же час директор департаменту інфраструктури Олександр Журба повідомив, що на минулій сесії департаменту додали 250 тис. грн, але для КП «Міськсвітло» цих грошей вкрай мало. Мінімальна потреба підприємства – 2 млн грн. Так що, схоже, таку суму будуть точно шукати як мінімум до кінця місяця…

shans.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
04.05.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 46 вибухів
04.05.2024 Оголошено аукціон з приватизації ЄМК ДП «Сумський експертно-технічний центр Держпраці»
04.05.2024 На Сумщині відбулося засідання консультативної ради у справах ветеранів війни
04.05.2024 На Шосткинщині ліквідували пожежу, яку спричинив ворожий обстріл
04.05.2024 У Сумах патрульні затримали водія ВАЗ напідпитку
04.05.2024 На Сумщині внаслідок обстрілів пошкоджено три приватні будинки, три домогосподарства та господарчу споруду

Коментарі: