На Сумщині з літаків розкидають приманки з вакциною для диких тварин: їх неможна чепати руками

18.08.2021

На території Сумщини планується пероральна імунізація дикої фауни, повідомляє ГУ Держпродспоживслужби у Сумській області.

 Згідно «Плану протиепізоотичних заходів на 2021 рік» та наказу Держпродспоживслужби України № 532 від 6 серпня поточного року «Про організацію заходів з проведення осінньої кампанії пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин у 2021 році за допомогою авіації» на території Сумської області заплановано обробити площу 17674,000 км2 та використати 441,850 тисяч доз пероральної вакцини.

Приманки з вакциною розкидатимуть із літаків над лісовими та польовими угіддями.

 Така приманка має вигляд невеликих брикетів, розміром із сірникову коробку, із запахом м’ясокісткового борошна, а у середині міститься желеподібна капсула з вакциною проти сказу.

 Розповсюдження вакцини авіатранспортом швидке і дозволяє точно розкладати принади (легко змінюється швидкість і висота). Тому, таке використання рекомендується для обробки всіх середовищ існування лисиці (сільсьогосподарських угідь, гір, лісів, приміських зон і поселень).

 З метою дотримання заходів безпеки, при виявленні приманок, рекомендують:

не брати їх руками;

не переносити з місць розкладання;

не псувати дані принади.

 У разі виявлення трупів тварин або тварин з неадекватною поведінкою заборонений будь-який контакт з даною твариною.  Про такі факти просять відразу повідомляти органи місцевого самоврядування або установи ветеринарної медицини.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: