Стало відомо, скільки землі продали на Сумщині після зняття мораторію

18.08.2021

Площа земель, щодо яких зареєстровані угоди на Сумщині, вже склала1112 га.

Такі дані оприлюднили у Міністерстві аграрної політики та продовольства України. Зокрема, зазначається, що після вікриття дозволу на продаж земель сільськогосподарського призначення в Сумській області Державним земельним кадастром вже погоджено 711 заявок. За цим показником Сумська область – третя в Україні. Серед лідерів також – Київщина (1099) та Полтавщина (823).

Загалом, за півтора місяці, що минули з моменту дозволу на легальні угоди купівлі і продажу, в Україні змогли знайти нових власників 16618 гектарів, а частіше за все землю купують в Полтавській, Харківській, Дніпропетровській, Кіровоградській і Київській областях, при цьому, що цілком  природно, ділянки в цій місцевості найбільш дорогі.

Всього ж, за даними Міністерства аграрної політики, за період з 1-го липня по 18-е серпня, українці вже провели 7 891 угоду про купівлю та продаж земельних наділів.  Найчастіше землю купують в Київській області, а найменший попит зафіксований в східних і західних регіонах нашої країни – Луганській, Івано-Франківській, Чернівецькій, Закарпатській, Львівській, Тернопільській і Рівненській областях.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: