Жителю Глухова присудили 120 годин громадських робіт за несплату аліментів

19.08.2021

Чоловік не сплачував аліменти на утримання неповнолітнього сина протягом трьох років. За цей час він заборгував близько 21 тисячі гривень. Глухівський міськрайонний відділ державної виконавчої служби склав протокол про вчинення особою адміністративного правопорушення, передбаченого частиною 1 статті183-1 КУпАП (Несплата аліментів), та направив його до Глухівського міськрайонного суду.

Постановою суду першої інстанції чоловіка визнано винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого частиною 1 статті183-1 КУпАП та накладено на нього адміністративне стягнення у виді 120 годин суспільно корисних робіт. Проте чоловік не погодився з таким рішенням місцевого суду та подав до Сумського апеляційного суду апеляційну скаргу. Просив скасувати постанову суду першої інстанції та закрити провадження, оскільки заборгованість по сплаті аліментів ним вже погашена і Глухівський міськрайонний відділ державної виконавчої служби виніс постанову про закриття виконавчого провадження.

Перевіривши доводи апеляційної скарги, Сумський апеляційний суд залишив без змін постанову суду першої інстанції, оскільки останній дійшов обґрунтованого висновку що на момент складання протоколу про адмінправопорушення в діях чоловіка наявний склад адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст.183-1 КУпАП. Зокрема, він допустив несплату аліментів на утримання неповнолітньої дитини, що призвело до виникнення заборгованості в сумі 20978,08 грн., яка перевищує суму відповідних платежів за шість місяців з дня пред’явлення виконавчого документа до примусового виконання.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: