“Кого підтримувати, якщо не нас?”: Сумські депутати не дали землю виробнику фітопрепаратів і лікарських рослин

20.08.2021

Про те, що раніше в Сумах був квітково-декоративний комбінат, пам’ятають багато. Але ось що на тій же території вирощують лікарські трави – навряд чи знають.

Про це стало відомо під час засідання постійної депутатської комісії з землі 27 липня – під час розгляду питання про надання ТОВ «Телекомбудсервіс» дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для подальшої його передачі в користування на умовах оренди за адресою: Суми, вул. Скрябіна, 42, орієнтовною площею не більше 2,5375 га (категорія, цільове та функціональне призначення ділянки – землі сільськогосподарського призначення, для будівництва і реконструкції об’єктів існуючого тепличного господарства).

Представник ТОВ уточнив ситуацію: «Наше питання чомусь уже два рази не набирало необхідної для позитивного рішення кількості голосів. Це колишній комбінат квітково-декоративних рослин, з обгородженою територією, там є всі комунікації. Ми придбали корпоративні права на підприємство. Там уже сформована ділянка. У нас є нерухомість – площею 8 тис. кв. м. Не розуміємо, чому нам відмовляють в оренді? Ми хочемо відновити розвалені теплиці. Свого часу вони були списані, але фундаменти залишилися. Попередній власник їх розвалив і здав на металобрухт. Але ми хочемо відновити їх, так як нам потрібні такі приміщення. Просто раніше людям теплиці не були потрібні, а це наш профіль, і ми як раз займаємося подібним. Не дивіться на назву «Телекомбудсервіс», ми входимо в корпорацію «Сумифітофармація». У нас виробництво, близько 250 працівників, наше підприємство – одне з провідних виробників фітопрепаратів і лікарських рослин! Ми експортуємо лікарські трави в 200 країн світу. А ви не даєте нам розвиватися. Кого підтримувати тоді, якщо не нас? Але ви шостий місяць тягнете питання».

Дивно, але депутати і на цей раз не підтримали «трав’яну» оренду. Без будь-яких пояснень усього два депутати проголосували в підтримку ТОВ, решта – утримались…

shans.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: