У Сумах волонтери та поліція замальовували написи з рекламою наркотиків

20.08.2021

У Сумах 20 серпня зафарбовували рекламу наркотиків на стінах і парканах. Акцію “Незалежна держава – незалежна нація” провела громадська організація “Центр здорової молоді” та волонтери разом із поліцейськими. У Сумах акція відбулася вп’яте, пише Суспільне.

Олексій Каліта – з Харкова, у Сумах живе третій рік. Розповідає, що близько 20 років вживав наркотики. Але зараз він бере участь у цій акції, бо ненавидить накотики. “Я дуже не хочу, щоб люди губили себе через залежність, бо я сам себе одного разу загубив. Я третій рік не вживаю наркотики, категорично ставлюсь до цього”, – розповів він.

Олексій каже, що бере участь в усіх акціях, які допоможуть комусь уникнути наркозалежності.

Інша учасниця акції – Даріна Зибнєва. У її родині є такий досвід.

“Мій чоловік вживав наркотики, зараз він подолав цю залежність. У мене підростає донька, і я б не хотіла, щоб вона бачила ці написи на стінах. На щастя, є люди, які закреслюють”, – каже вона.

Один із написів зафарбували неподалік входу до парку.

“Хочеться очистити місто, щоб не було цієї проблеми – залежності, щоб люди звернули увагу на цю проблему. Треба об’єднуватися і разом працювати над її вирішенням”, – каже один з учасників акції, Євгеній Шевчук.

“З одного боку ми розуміємо, що це не змінить докорінно ситуацію, але якщо хоча б одна людина, яка схоче спробувати наркотики, піде і не знайде цю рекламу, бо вона зафарбована – вже все це буде не даремно”, – вважає волонтер Артур Асташко.

“Ми напередодні оглянули райони, є телеграм-канал, де люди скидують геолокацію таких написів, і в нас складені маршрути”, – розповів організатора акції, голова громадської організації “Центр здорової молоді” Дмитро Шевченко.

За словами Дмитра, найбільше такої реклами – на Хіммістечку та Курській, зустрічається і в центрі Сум. Представниця поліції Ксенія Красовська каже, що кількість надписів щороку зменшується.

“Наша перша акція була три роки тому. Коли ми виходили і безпосередньо замальовували, то тоді було дуже багато. Зараз уже менше, дякувати небайдужим громадянам, що вони вже долучаються і самі замальовують, тобто зменшують оцю наркорекламу”, – сказала вона.

Від парку Кожедуба за різними напрямками розійшлося чотири групи, кожна в супроводі патрульних.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: