Вчителів Сумщини забезпечать персональними ноутбуками?

20.08.2021

Як повідомляється на сайті МОН, в рамках ініціативи Міносвіти та Міністерства цифровий трансформації України щодо забезпечення ноутбуками вчителів у 2021 році вже оголошені тендери майже на 49 тис. ноутбуків.

Всього в цьому році за рахунок субвенції на боротьбу з COVID-19 і його наслідками під час освітнього процесу в закладах загальної середньої освіти в розмірі 980 млн. грн. планується закупити 65 тис. ноутбуків (з урахуванням співфінансування з місцевих бюджетів та очікуваної вартості ноутбука орієнтовною сумою 20 тис. грн.).

Придбані ноутбуки будуть закріплюватися за навчальними кабінетами закладів загальної середньої освіти і використовуватися виключно для організації освітнього процесу. У разі встановлення заборони на відвідування навчальних закладів її здобувачами ноутбуки на період дії такої заборони можуть надаватися в користування педпрацівникам з метою належної організації освітнього процесу.

Всього на сьогодні, за даними інституту освітньої аналітики, кількість персональних комп’ютерів, які використовуються в навчальному процесі (без урахування тих, які не працюють, задіяні в управлінсько-господарської діяльності установи та тих, які закріплені за кабінетами інформатики) становить 231 713 одиниць.

До 2024 року планується забезпечити співвідношення «один ПК на одного вчителя». В ідеалі кожен педпрацівник повинен мати можливість користуватися особистим ПК на роботі як будь-який, наприклад, офісний працівник. Так само кожен учень повинен бути забезпечений такою можливістю.

Джерело: shans.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: