Кожне чесне слово має бути захищене, – Ігор МОЛОТОК

21.08.2021

Учора, 20 серпня  у територіальному управлінні Служби судової охорони у Сумській області відбулись урочисті збори, присвячені відзначенню 30-ї річниці незалежності України.

До особового складу звернувся керівник управління Володимир Бабич, який зазначив, що попри невеликий термін існування служби, її представники демонструють фаховість і відданість справі.

Привітав судових охоронців і народний депутат України від Сумщини Ігор МОЛОТОК, відзначивши подяками кращих співробітників.

– Сьогодні відбулося наше перше знайомство з колективом територіального управління Служби судової охорони. Варто зазначити, що її історія сягає ще козацької доби, але тільки нещодавно судові охоронці здобули повноцінні права і відтепер можуть у повній мірі виконувати свої обов’язки, захищаючи правосуддя. Пам’ятаю, коли у 2016 році ухвалювали Закон «Про судоустрій та статус суддів», чи не найбільше спорів та дискусій викликало саме питання необхідності судової охорони. Як і тоді, так і зараз, переконаний, що безпека суддів – це неупереджені рішення. Здавалось би, правда не потребує захисту, але практика доводить, що кожне чесне слово, має бути захищене, – прокоментував парламентар.

Ігор МОЛОТОК підкреслив, що при формуванні законів, які стосуються створення і функціонування Служби судової охорони, до уваги брались найкращі європейські практики.

Після урочистої церемонії присутні мали змогу ознайомитись з роботою територіального управління.

Варто зазначити, що новий етап в історії системи правосуддя України розпочався 4 квітня 2019 року, коли  Вища рада правосуддя своїм рішенням затвердила Положення про Службу судової охорони. Територіальне управління у Сумській області було створено  9 січня 2020 року.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: