Учасник фестивалю “Стара фортеця” розповів, скільки важать лицарські обладунки та зброя

22.08.2021

Битва битвою, але ж і лицарям доводиться брати тайм-аут, щоби трохи перепочити перед черговим виступом та відновити сили.

Лицаря Володимира Костенка, учасника клубу “Таурус”, тростянецькі журналісти піймали в об’єктив фотокамери під час такого собі короткого релаксу. Молодий чоловік прибув виступати з міста Дніпро. Говорить, що приїздить до Тростянця вже не вперше, і що налаштований тільки на перемогу,пише Тростянецька міська рада.

Та підійшли вони до цього бравого лицаря не просто познайомитися, а й дістати відповідь на запитання, яке саме по собі щороку перед “Старою Фортецею” цікавить тисячі людей: яка вага усіх тих лицарських обладунків та холодної зброї? Та чи зі справжньої сталі усе те виготовлено, у чому виходять битися лицарі? “Вага моїх обладунків – біля 30 кг. А сам меч важить майже 2. Звісно, доводиться, постійно тримати себе у добрій фізичній формі, щоби потім вийти на ристалище у такому от залізному вбранні. Так, усе справжнє, ніякої бутафорії. Це сталь та титан. Потрібно кілька місяців нашим майстрам, щоби якісно виготовити один такий боєкомплект, – говорить боєць.

Нагадаємо, у Тростянці за пів мільйона бюджетних гривень проходить фестиваль «Стара фортеця». Вільний вхід – тільки депутатам.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: