На Роменщині дві жінки отримали звання “Мати-героїня”

23.08.2021

Голова Роменської РДА Денис Ващенко, відповідно до Указу Президента України від 7 травня 2021 року № 188/2021, вручив посвідчення про присвоєння почесного звання «Мати-героїня» та нагрудний знак до почесного звання «Мати-героїня» Даніленко Наталії Володимирівні – матері п′яти дітей, жительці села Хоружівка та Сурі Ірині Володимирівні – матері п′яти дітей, жительці села Березняки Роменського району, пише romny24.info.

«Від усього сердця дякуємо вам за материнську самовідданість, зразкове виховання дітей та забезпечення умов для їхнього всебічного розвитку», – зазначив Денис ВАЩЕНКО під час вручення нагород.

Даніленко Наталія Володимирівна, на початку проведення антитерористичної операції на сході України  у липні 2014 року разом з дітьми переїхала з села Сабівка Луганської області до села Хоружівка Недригайлівського району, де й проживає на даний час.

Сура Ірина Володимирівна на даний час проживає у селі Березняки Роменського району.

Довідково: Почесне звання України «Мати-героїня» присвоюється жінкам, які народили та виховали до восьмирічного віку п’ятьох і більше дітей, у тому числі дітей, усиновлених у встановленому законодавством порядку, враховуючи вагомий особистий внесок у виховання дітей у сім’ї, створення сприятливих умов для здобуття дітьми освіти, розвитку їх творчих здібностей, формування високих духовних і моральних якостей. Порушення клопотання про присвоєння почесного звання “Мати-героїня” здійснюється у відповідності до Указу Президента України від 29 червня 2001 року № 476 «Про почесні звання України» (зі змінами).

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: