У Ромнах господарі викликали рятувальників, аби вигнати з будинку шершнів

23.08.2021

Днями фахівці РХБ-захисту МЦШР ДСНС України в Сумській облаті рятували господарів одного з приватних роменських домоволодінь від навали войовничих комах – шершнів, пише romny24.info.

Рятувальники нагадують, якщо дошкуляють ці комахи, можна боротися і самостійно.

«Для знищення гнізда шершнів чудово підійде монтажна піна. Потрібно закласти нею всі отвори в знайденому гнізді. Так, літаючі жучки залишаться запечатаними усередині свого будиночка без доступу кисню. Закупорений об’єкт можна спалити або просто викинути. Існує і менш безпечний метод, що припускає приміщення гнізда в окріп або воду з додаванням гасу. Необхідно підняти вгору відро з приготовленою рідиною і, так би мовити, надіти його прямо на виявлений вулик. Треба переконатися, що він повністю знаходиться під водою. Відро з будиночком шершнів важливо зафіксувати в одному положенні. Можна його підвісити до стелі або ж підперти драбиною. Через добу житло комах від’єднують і виносять з кімнати прямо в ємності», – радять рятувальники.

Якщо ж колонія оселилася в норі під землею, найпростіше заповнити їх притулок окропом або зробити на цьому місці багаття, злегка підкопавши вхід в будиночок. Можна також залити «підземне» житло гасом, підпалити, а потім засипати.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: