У Ромнах гроші на ремонт ліфтів перенаправлять на погашення заборгованості «Ромникомунтепло»

26.08.2021

Таке вимушене рішення довелося прийняти депутатам на останній сесії Роменської міської ради. Оскільки через заборгованість КП «Ромникомунтепло» можуть відключити від газопостачання. А відповідно – без гарячої води, пару для дезінфекції і тепла можуть залишитися Роменська ЦРЛ та Обласна клінічна спеціалізована лікарня м. Ромни, пише romny24.info.

Директор КП «Ромникомунтепло» Віталій Мега повідомив, що зараз заборгованість на підприємстві становить 45 мільйонів, з них заборгованість за газ – 36.

«9,3 млн – винні споживачі; різниця в тарифах, яку обіцяє підприємству погасити держава – 13 млн; 5,3 млн – сума, яку підприємство має погасити перед НАК «Нафтогаз» за рішенням суду; різниця в ціні газу, згідно меморандуму – 12 млн. (також має компенсувати держава); 5,4 млн підприємство недоотримало через зупинення дії рішення про підняття тарифів третій групі для бюджету третій групі і релігійним організаціям», – сказав він.

На даний момент підприємство має заплатити АТ «Сумигаз» за послуги з розподілу газу 646 тис грн. Зараз у газовиків є всі підстави відключити теплопостачальне підприємство, яке обслуговує вказані лікарні.

За словами керівництва КП «Ромникомунтепло», заборгованість за розподіл газу виникла через зміну законодавства. Адже підприємство змушене щомісяця сплачувати абонплату по 646 тис. на умовах попередньої оплати. У підприємстві на літній період таких коштів немає, бо були зупинені тарифи меморандумом по населенню та рішенням міської ради по бюджетним та іншим споживачам. І тому підприємство не змогло заробити таких коштів за зимовий період.  Отже тепловики просили відділити необхідні кошти під програму підтримки теплопостачальних підприємств, яку було прийнято на минулій сесії.

Бюджетній комісії нічого не залишалося, як зняти 951 тис. грн з капітального ремонту ліфтів по вул. Горького, 248.

«З року в рік у нас виникає заборгованість по теплопостачальним підприємствам. Підійшла пора взятися за енергоефективність і скоротити витрати на підігрів землі, де немає теплоізоляції. Можливо, якісь затратні котельні відключити чи витратити кошти на домові котельні. Але на сьогоднішній день залишити наші лікарні, там де хворі, без гарячої води ми не маємо права», – прокоментував ситуацію депутат Яків Зубан.

У свою чергу депутат Олександр Пашко наголосив, що проблема була прогнозована і, можливо, треба задуматися про ефективний менеджмент на КП «Ромникомунтепло». Адже вважає, що люди, які живуть без ліфтів вже 25 років, таки мають право на комфорті умови. А тепер ці кошти доведеться віддати місцевим тепловикам.

Голова Роменської міської ради Олег Стогній наголосив на тому, що таких проблем ще буде багато і доведеться обирати більш глобальні проекти на фінансування. Тому цього разу просив депутатів підтримати перенаправлення коштів з ліфтів на погашення заборгованості тепловикам.

Депутати одноголосно підтримали це рішення.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
27.06.2024 Вночі та зранку на Сумщині обстріляли дві громади
27.06.2024 На прикордонні Сумщини пошкоджено критичну інфраструктуру
27.06.2024 У Сумах новостворений ліцей хочуть назвати на честь Герасима Кондратьєва
27.06.2024 У Сумах проводять відбір крафтових виробників
27.06.2024 На Сумщині внаслідок обстрілів знищено приватне домоволодіння, пошкоджено вулики, приватну лазню, а також загинула домашня худоба
27.06.2024 У Сумах збираються ремонтувати скейтпарк за 670 тис. грн

Коментарі: