30% освітян Сумщини вже повністю вакциновані від коронавірусу

26.08.2021

На Сумщині двома дозами від коронавірусу щепились 10 971 працівник освітніх закладів. Це майже 30% від загальної кількості працівників. Про це розповіла заступниця начальника управління охорони здоров’я Галина Хомета, пише suspilne.media.

Для того ж, аби школи працювали у період введення карантину, у Міністерстві охорони здоров’я повідомили, мають бути вакциновані 80% працівників.

У сумській школі №4 розпочали вакцинацію наприкінці березня. Викладачка біології Ольга Ліходієвська каже, що вакцинувалася за першої можливості.

“Усвідомлювала небезпеку цієї хвороби як вчитель біології, як людина з достатнім віком, як мама лікаря-інфекціоніста, тому свідомо зробила цю прививку”, – сказала вона.

Також однією з перших у навчальному закладі щепилася Вікторія Ковальова. Каже, що на COVID-19 не хворіла.

Оксана Пащенко викладає українську мову та літературу. Нещодавно отримала перше щеплення вакциною Pfiser.

“Я перехворіла, чоловік, син, ми всі перехворіли, чоловік в більш складній формі, ми в легенькій. Вирішили, що це потрібно”, – сказала вона.

Директорка закладу Тетяна Волкова каже, що на сьогодні з 26 технічних працівників повний курс щеплень отримали шестеро. А з 34-х вчителів двома дозами щепилися 12.

“Дехто отримає другу дозу сьогодні-завтра або в понеділок, це те, що їм призначили лікарі. На 1 вересня мінімум 70% чи більше в нас буде вакцинованих вчителів, але 80% ми ще не досягнемо. Які вчителі ще не вакцинувалися? Ті, які мають хронічні хвороби. Є такі, в яких онкохвороби, то їм взагалі це заборонено. У декого були навіть операційні втручання, тому на певний час для зміцнення здоров’я їм сказали провакцинуватися трохи пізніше. Я думаю, до кінця жовтня ми 80% досягнемо”, – сказала директорка.

За словами міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка, персонал навчальних закладів заохочуватимуть щепитися конкурсами.

“Всі у кого буде вакциновано більше 80% педагогів, можуть податися на конкурс, і розіграти комп’ютерні класи, гарнітури і такі речі будуть з’являтися постійно”, – сказав міністр.

Поки країна перебуває в зеленій зоні, і навчання з вересня планується очне, каже начальник головного управління загальної середньої та дошкільної освіти МОН Юрій Кононенко. Про червону зону говорить таке: “здобувачам освіти відвідування закладів освіти забороняється, але це не стосується дошкільної освіти і початкових класів – з 1 по 4. При цьому, треба враховувати що в жовтій і помаранчевій зоні 80% працівників закладів повинні бути вакциновані. Тоді, якщо цього немає то заклад все одно працює, але в дистанційному режимі”.

Директорка школи говорить, що 1 вересня у закладі планують офлайн і сподіваються, що на карантин навчальний заклад надалі не піде.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
28.06.2024 У Сумах в районі Привокзальної зафіксували “дивні” опади
27.06.2024 Вночі та зранку на Сумщині обстріляли дві громади
27.06.2024 На прикордонні Сумщини пошкоджено критичну інфраструктуру
27.06.2024 У Сумах новостворений ліцей хочуть назвати на честь Герасима Кондратьєва
27.06.2024 У Сумах проводять відбір крафтових виробників
27.06.2024 На Сумщині внаслідок обстрілів знищено приватне домоволодіння, пошкоджено вулики, приватну лазню, а також загинула домашня худоба

Коментарі: