Коронавірус атакує молодих ямпільчан

26.08.2021

Лікар епідеміолог Ганна Камчатна  повідомляє, що після нетривалого затишшя  станом на 26  серпня 2021р по  Ямпільській ОТГ  нових 5 випадків захворюваності  на коронавірусну з інфекцію , із  них 2 сімейних  осередки.  Хворі до 30 років -1жінка,  до 65 рокі в -1,  старше  – 3 особи.    Троє  хворих  проходили лікування в Шосткинській інфекційній лікарні, 2 хворих одужали, 1 хвора померла.  Крім того 1 хворий проходить лікування амбулаторно та одна хвора одужала, пише yampil.info.

По Свеській ОТГ зареєстровано 2 випадки захворюванності, із них  хвора до  20 років, інша –  старше 70 років.  Жінка похилого віку  проходить лікування в інфекційній лікарні м Шостка, інша на  амбулаторному лікуванні.

2 молоді особи , які працювали в  закладах громадського харчування (Путивль, Ямпіль)  ймовірніше  всього захворіли при  контакті з хворими  відвідувачами, або носіями інфекції , не дотримуючись  протиепідемічних заходів на період карантинну, у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби.

Серед двох сімейних осередків  –  захворювання завезені. По Дружбівській ОТГ дана інфекція не реєструється.

Нагадую про необхідність дотримання масочного  режиму, дотримання соціальної дистанції в закритих приміщеннях, проведення дезінфекційних заходів,  своєчасне звернення  за медичною допомогою при наявності перших симптомів інфекції.  За даними  спеціалістів Міністерства охорони  здоров’я  серед  пацієнтів зі штамом «Дельта»  відмічається лихоманка, головний біль, біль у горлі та нежить.   Кашель та втрата нюху, або  смаку менш поширені. При цьому МОЗ   уточнили , що спостерігаються більш серйозні симптоми: порушення слуху, проблеми зі шлунково-кишкового тракту, утворення згустків крові, що призводить до відмирання тканин та гангрени.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
27.06.2024 Вночі та зранку на Сумщині обстріляли дві громади
27.06.2024 На прикордонні Сумщини пошкоджено критичну інфраструктуру
27.06.2024 У Сумах новостворений ліцей хочуть назвати на честь Герасима Кондратьєва
27.06.2024 У Сумах проводять відбір крафтових виробників
27.06.2024 На Сумщині внаслідок обстрілів знищено приватне домоволодіння, пошкоджено вулики, приватну лазню, а також загинула домашня худоба
27.06.2024 У Сумах збираються ремонтувати скейтпарк за 670 тис. грн

Коментарі: