У Глухові невідомі отруюють собак

26.08.2021

У соцмережах волонтер Яна Сокіл забила тривогу, розмістивши пост: «Нам надійшов сигнал, що в одному дворі будинку на вул. Космонавтів хтось розкидав отруту, труять тварин. Уже одна домашня собака загинула. Господарі, будьте пильні».

Як розповіла волонтер журналістам, у мешканки багатоквартирного будинку на вул. Космонавтів, 1 раптово помер домашній пес. За словами господині, під час прогулянки на повідку він схопив щось з клумби, пише nedelya.info.

– Зазвичай я на нього кричу, не дозволяю підбирати з землі. А тут схопив – і завмер. Я думала, він злякався, що буду на нього лаятися. А у нього, мабуть, почалася миттєва реакція. Потім від знайомих дізналася, що це не перший випадок отруєння, – розповідала дівчина.

Інший інцидент у мешканки того ж будинку стався через кілька днів. Бездомна собака також ймовірно стала жертвою умисного отруєння. Волонтери її стерилізували і віддали жінці на пересмикування. За її словами, собака якимось чином втекла з приміщення, де була закрита. А посеред ночі ломилася в двері під’їзду.

– Я прокинулася від дикого вереску, відкрила двері. Вона забігла, як скажена, на другий поверх в неадекваті. Билася в двері квартири, страшно гавкая, очі – порожні, байдужі. Хотіла якось допомогти їй. Накрила светром і думала занести в квартиру, – розповідала жінка.

І бездомну тварину вирвалося і втекло, його не було два дні. А потім, напевно, відлежатися і повернулося.

Уже через кілька днів в стражданнях загинув кіт ще однієї сусідки. Він прийшов з вулиці і відразу з порога почав битися в конвульсіях, піна текла з рота. Поки налякана жінка збігала в аптеку за ліками, тварина померла на килимку.

Господиня негайно звернулася в поліцію. На місце події приїхала бригада правоохоронців. Оглянули двір, миски, куди клали їжу тваринам мешканці будинку. Згодом інша група поліцейських забрала бідного на експертизу в Шостку, в Глухові їх не проводять.

У поліції прокоментували, що з початку року це перша заява з приводу отруєння тварин. Обставини з’ясовуються, якщо підтвердиться факт умисного отруєння, повинні відповідати перед законом.

– Згідно зі статтею 17 Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження», отруєння тварин заборонено методом умертвіння, воно викликає неймовірні муки і страждання.

Згідно зі статтею 299 Кримінального кодексу України, яка передбачає покарання у вигляді арешту на строк до 6 місяців або обмеження волі на строк до 5 років або позбавленням волі на строк від 3 до 8 років, – прокоментував начальник відділу поліції №1 м Глухів Шосткинського районного управління поліції Сергій Буханістій.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: