Олександр Стрельченко: Через інфляцію і зростання цін найбільше страждають найбідніші українці

27.08.2021

Не дивлячись на високі показники інфляції за перше півріччя поточного року, уряд досі не вжив жодних заходів для її стримування. У той час, коли падає промислове виробництво, сільгоспвиробництво, просідає економіка, ціни просто «летять» уверх, уряд не знає, як це зупинити.

«За останні сім років вартість газу для населення зросла на 1300%, тариф на тепло підвищився на 1200%, тариф на холодну, гарячу воду – на 700%, тариф на електроенергію – на 500%. Житлово-комунальні тарифи в середньому зросли на 875%, а ціни на продукти харчування і товари споживання – на 270-300%. При тому, що середня заробітна плата (у доларовому еквіваленті) підвищилася на 15%, мінімальна пенсія і прожитковий мінімум впали на 50%», – наводить цифри голова регіонального осередку ОПОЗИЦІЙНОЇ ПЛАТФОРМИ – ЗА ЖИТТЯ Олександр Стрельченко.

Політик каже, що інфляція в першу чергу б’є по гаманцях громадян. Але особливість нинішнього періоду в тому, що найсильніше дорожчають соціально значущі продукти – хліб, соняшникова олія, цукор, – а також комунальні послуги. Тобто в підсумку найбільше страждають найбідніші українці, у споживчому кошику яких базові продукти харчування та «комуналка» є головними статтями витрат.

«Тому на сьогоднішній день боротьба з інфляцією – це ключовий напрямок соціальної політики, і він урядом провалений», – заявив опозиціонер.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: