Як учитимуться сумські школярі з 1 вересня?

29.08.2021

Літо вже закінчується і зовсім скоро у дітей розпочнуться шкільні будні. Як вчитимуться школярі з 1 вересня і як зміниться режим роботи навчальних закладів при карантині – розповів керівник головного управління шкільної та дошкільної освіти Міносвіти Юрій Кононенко. За його словами, поки Україна перебуває в зеленій зоні – усі школи відновлюють очне навчання. Тобто, учні сядуть за парти. Паралельно триватиме вакцинація педагогічних колективів. Вимог про обов’язкову вакцинацію учнів немає, але всі першокласники обов’язково повинні принести медичну довідку. Ця вимога визначена законодавством при вступі до школи.

Якщо карантин посилять, то відповідною постановою Кабміну визначено, як будуть працювати школи. Передбачено три варіанти розвитку подій. Перший варіант – коли країна знаходиться в зеленій зоні: діти ходять до школи і вчаться, педагоги працюють очно. У разі переходу в жовту або помаранчеву зони працюють тільки ті школи, де вакциновано більше 80% персоналу, інакше – дистанційне навчання. Третій варіант – червона зона, тоді учням заборонено відвідувати навчальні заклади, крім дитсадків і початкової школи.

Що стосується засобів захисту, то учні початкової школи вчаться без масок. Старші школярі повинні надягати маски, але тільки на перервах. На уроках вони можуть перебувати теж без масок. Про те, чи мають право батьки заходити в школу – вирішує навчальний заклад у кожному окремому випадку.

shans.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: