У Сумах комунальники разом із травою покосили всі квіти на клумбі

30.08.2021

Про прикрий випадок у Фейсбуці повідомила сумчанка Олена Сверленко, яка власноруч і за власні кошти опікувалася клумбою.

“Досі не можу заспокоїтися. У четвер у нашому дворі косили газонокосаркою траву. Зрізали всю мою клумбу. Залишилися кущі, одна велика хоста та кущик очитку. Чоловік, який це зробив, відмовився навіть розмовляти, не те, щоб вибачитися. Тільки сказав, що «дворничиха сказала всё скосить до края», та став косити далі. Двірничиха теж не вибачилася, облаяла та повернулася спиною. Ні я, ні обурені сусіди, які підійшли до неї та запитали, навіщо вирізали всю клумбу, ніякого враження на неї не справили.

Наші будинки по вулиці Супруна та двори обслуговує ДомКом Суми. Дзвонили їм. Здається, їм байдуже, ніхто теж не вибачився. Я хочу одного – щоб ніхто з них ніколи більше до моєї клумби не підходив. Не можу зрозуміти, як вони наймають на роботу тих, хто не в змозі відрізнити культурні рослини від бур’янів. Я зробила клумбу більше 10 років тому. Всі рослини купувала за свої гроші, деякі подарували друзі. Там було декілька сортів ірисів, хост, гейхер, лілійників, хризантем, гвоздик, фіалки, кореопсис, інші рослини. Воду для поливу ношу з п’ятого поверху. Сусіди мене підтримують, милуються клумбою. Хочу зробити наш двір кращим. Коли побачила, що сталося з клумбою, мені стало зле. Сподіваюся, що рослини відновляться навесні, вони майже всі багаторічні. Та я впевнена, що саме я вирішую, коли їх зрізати чи не зрізати, а залишити на зиму, прикривати листям чи залишати голу землю,щоби все повимерзало, чого я точно не хочу.

На фото можна порівняти те, що від клумби залишилося, та те, якою вона була весною та влітку. До речі, вся та трава, яку скосили, ніхто й ніколи не прибирає, так і висихає протягом літа”, – написала пані Олена.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: