Через невиконання фінансового плану роботу шести комунальних підприємств Сум визнали незадовільною

31.08.2021

За таке рішення 31 серпня проголосували 14 присутніх членів виконавчого комітету. Чотири – утрималися.

Один з членів міськвиконкому, Володимир Фільо, пропонував оголосити догану директорам цих підприємств.

“У зв’язку з невиконанням фінансових планів КП “Зеленбуд”, КП “Міськводоканал”, КП “Сумикомунінвест”, КП “Центр догляду за тваринами” КП “Сумижилкомсервіс”, “Сумитеплоенергоцентраль” та оголосити догану директору КП “Зеленбуд” Ларику В. , КП “Сумикомунінвест” Левченку О. та директору Міськводоканалу Сагачу А”, – сказав він.

Виконавчий комітет не є роботодавцем комунальних підприємств, сказав начальник міського правового управління Олег Чайченко.

“Право укладати контракти – виключно за міським головою. Тобто до повноважень виконавчого комітету не відноситься питання щодо притягнення його до дисциплінарної відповідальності, тобто за своїм змістом – це є нікчемний пункт”, – сказав Чайченко.

У підсумку, члени виконавчого комітету проголосували за те, аби рекомендувати міському голові Олександру Лисенку провести службове розслідування стосовно керівників чотирьох комунальних підприємств. Сумський Міськводоканал з цього списку виключили, бо, за словами керуючої справами виконкому Юлії Павлик, на підприємстві планується аудит. Самі ж керівники підприємств ситуацію прокоментували так.

“У нас же були коронавірусні обмеження, і підприємство два місяці взагалі не могло працювати. До цього ми фінплани виконували і ніяких питань не було”, – сказав директор КП “Сумикомунінвест” Олег Левченко.

“Фактично фінансування не було збільшено, а залишилось на такому рівні. Тим більше підприємство закінчило рік із прибутком 15 тис. грн”, – сказав директор КП “Зеленбуд” Володимир Лаврик.

“Підприємство отримало дохід у розмірі близько мільйона гривень. Ми ж не організація, яка отримує фінансування чи дотації з міського бюджету. Ми підприємство госпрозрахункового способу. Тому ми заробляємо самі на себе і ще й отримуємо прибуток і з цього прибутку ще й платимо гроші в бюджет м. Суми. І для мене це нонсенс”, -сказав ексдиректор КП “Сумитеплоенергоцентраль” Євген Скоробагатський.

За словами директора КП “Сумижилкомсервіс” Андрія Шкаріна, минулорічна звітність викликала питання, бо допомогу з бюджету отримує від Антимонопольного комітету.

“Термін того погодження займає майже півроку, а то й більше. І поки ми отримували погодження, фактично, виникла заборгованість. Окрім оренди землі там є екологічний податок, є інші платежі які в сукупності потягнули за собою прострочення платежів”, – сказав Шкарін.

Джерело: suspilne.media

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
04.05.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 46 вибухів
04.05.2024 Оголошено аукціон з приватизації ЄМК ДП «Сумський експертно-технічний центр Держпраці»
04.05.2024 На Сумщині відбулося засідання консультативної ради у справах ветеранів війни
04.05.2024 На Шосткинщині ліквідували пожежу, яку спричинив ворожий обстріл
04.05.2024 У Сумах патрульні затримали водія ВАЗ напідпитку
04.05.2024 На Сумщині внаслідок обстрілів пошкоджено три приватні будинки, три домогосподарства та господарчу споруду

Коментарі: