У Сумській школі №9 не встигли завершити ремонт до 1 вересня

01.09.2021

У сумській школі №9 за парти вперше сів 131 учень. Загалом тут навчаються 1358 школярів. 1 вересня тут влаштували святкову лінійку попри те, що не встигли закінчити ремонт, пише suspilne.media.

Близько 8.00 на подвір’ї сумської 9-ї школи збираються діти, їх батьки.Учні 2-10 класів одразу ідуть на уроки, для першокласників і випускників – святкова лінійка.

Наталя Васильєва – вчителька початкових класів. Перше вересня разом зі школярами зустрічає 39-й рік поспіль. Цього року навчатиме перший клас.

“Хлопців більше в цьому році – 19 і 13 дівчаток. Хочемо, щоб цей рік був здоровий для батьків, для діток, для суспільства, щоб вчитись офлайн, а не онлайн. Діти-першокласники потребують, щоб вчитель був поруч, щоб можна було тримати руку, коли показуєш письмо, щоб можна було слухати, як вони читають”, – каже вчителька.

Пані Тетяна Маковоз до першого класу привела онучку. “Бажаю щастя нашим дітям. Аж тремтить все, дуже хочеться щастя, мира на нашій землі, світлого сонця, як сьогодні”, – каже вона.

Поруч із першачками – майбутні випускники – одинадцятикласники. Для них першовересневий дзвоник сьогодні лунатиме востаннє.

Поки школа приймає нових учнів, у самій будівлі лагодять дах. За словами директорки закладу Марини Кривошеєвої, ремонтні роботи тривають понад рік.

“Наразі у нас триває утеплення даху третього поверху головного корпусу. Харчоблок, актова зала, початкова школа вже завершили ремонтні роботи. Трішечки є недопрацювання по фасаду. Ремонтні роботи процесу навчання не завадять, бо всі ті масштабні роботи, які мають бути у закладі, вже завершені”, – каже вона.

За словами Марини Кривошеєвої, ремонтні роботи повинні завершитися до кінця вересня.

Ремонт школи здійснюється за кошти Євросоюзу та бюджету сумської тергромади. Проєкт реалізується з 2018-го року і передбачає термомодернізацію трьох шкіл міста – №7, №9 та №20. Його вартість – понад 1 млн 600 тисяч євро. З них 1 млн 150 тисяч євро фінансується за грантові кошти Європейського союзу, ще майже 500 тисяч євро взяли з міського бюджету. Скільки коштів надали на реконструкцію саме дев’ятої школи, заступниця начальника відділу інвестицій та зовнішнього партнерства сумського департаменту фінансів Катерина Гаврилова телефоном надати відмовилась – сказала, що їй потрібно узгоджувати інформацію із керівництвом.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: