Опозиціонери Кролевця вимагають від міської влади повернутися обличчям до школярів

02.09.2021

У Кролевецькій громаді на Сумщині 1 вересня діти не змогли потрапити на святкову лінійку – комусь не вистачило місця у шкільному автобусі, а десь автобус просто зламався.

Наприкінці минулого навчального року у Кролевецькій громаді ліквідували школу, дитячий садок та ліцей, у 6 навчальних закладах понизили ступінь до І, і у двох школах – до ІІ.

Про це повідомив заступник голови фракції ОП-ЗЖ у Кролевецькій міськраді Віталій Бакуновець.

«У День знань влада продемонструвала всю свою байдужість до проблем мешканців громади. А просять найпростішого – зберегти освіту для своїх дітей, яку гарантує їм Конституція України», – наголосив депутат.

Він нагадав, що закривши школи, місцеве керівництво обіцяло направити кошти на оновлення матеріально-технічної бази інших навчальних закладів.

«Але сталося те, що передбачала фракція ОП-ЗЖ. Розпочався навчальний рік – а діти не мають змоги дістатися до школи. Шкільний автобус з мікрорайону Подолове забрав на зупинці лише школярів шкіл №3 та №6, залишивши учнів шкіл №1 та №5 на зупинці. А в с. Камінь автобус зламався і діти запізнилися на уроки», – повідомив опозиціонер.

Депутати ОП-ЗЖ вже звернулися до суду, щоб відмінити незаконне рішення про закриття навчальних закладів. Незважаючи на опір влади, опозиціонери продовжать захищати права мешканців громади на освіту і достойне життя.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: