На Сумщині жінка отримала спадщину за допомогою фальшивої медичної довідки

03.09.2021

Щоб отримати додатковий строк для подання заяви про прийняття спадщини, жінка подала до суду фіктивну довідку про перебування на амбулаторному лікуванні, пише yampil.info.

Як встановило слідство, 16 вересня 2019 року вона звернулася до завідуючої фельдшерсько-акушерським пунктом села Степне на Ямпільщині з проханням надати їй довідку про амбулаторне лікування в період часу з 30.08.2006 року по 10.09.2006 року, аби дану довідку долучити до матеріалів, підготовлених для надання до Ямпільського районного суду про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини. На що завідуюча Степнівського ФАП погодилася та власноруч виписала 16.09.2019 року довідку без вихідного номера, де поставила свій підпис, штамп та печатку Степнівського ФАП про те, що вищевказана особа дійсно перебувала на амбулаторному лікуванні з 30.08.2006 року по 10.09.2006 року в Степнівському ФАП з приводу хвороби «Розповсюджений остеохондроз, попереково-крижовий радикуліт».

Пізніше жінка подала цю довідку разом з позовною заявою до Ямпільського районного суду Сумської області, у результаті чого та отримала на свою користь рішення суду.

Обвинувачена в судовому засіданні вину визнала повністю. Суд визнав її винною у вчиненні кримінального проступку, передбаченого ч.4 ст.358 КК України та призначити покарання у виді штрафу в розмірі тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: