У Сумах провели парад ретроавтомобілів

04.09.2021

Близько 11 ранку у Сумах у районі мосту на Прокоф’єва почала з’їжджатися військова техніка, ретроавтомобілі та різна комунальна техніка: від тракторів до нових тролейбусів. Автівки шикувались до параду присвяченому дню міста, пише suspilne.media.

Біля заправки неподалік мосту почали збиратись власники зі своєю ретротехнікою.

Майже всі машини випущені у середині минулого століття. На парад їх приїхало близько 20.

“Більшість експонатів вже є історичними, рідкісними й наша задача знайти цікавіші, рідкісніші та відреставрувати. Машин з кожним днем все більшає, для цього проводимо заходи, для популяризації. Відбувся захід – один-два учасники додалося. Потихеньку обростаємо новими людьми, новими машинами”, – рохповідає засновник клубу “Ретро Суми” Олексій Сахно.

Неподалік й комунальна техніка – понад два з половиною десятки військових, рятувальних, пожежних та інших машин. Близько 12-ї вони разом із ретроавтівками поїхали вулицями міста.

Колона рушила від вулиці 20 років Перемоги, по Петропавлівській. Біля пам’ятника Харитоненку парад вітав натовп сумчан.

Потім рушили вулицею Героїв Сумщини до площі Незалежності.

На площі зупинились і техніку з автівками можна було роздивитись.

Серед автораритетів – Москвич 423-Н. Його власник Іван Ярошенко каже, що окрім цієї машини має ще Крайслер 30-х років. На цій їздить кілька років. Ремонтує автівки власноруч.

“Змінено тут все, тут стоїть підвіска 412 москвича і мотор жигулівський, кузов приварив. Він в мене на кожен день. Робочий автомобіль. Багажник – можна покласти все, що хочеш. Дуже рідкісна машина. Кузов – універсал, їх випущено всього 27 тисяч штук”, – говорить власник автівки Іван Ярошенко.

Кабріолет – БМВ 1937-го року – майже не відновлювали, розказує донька власника Тетяна. Каже – лише заґрунтували кузов.

“Ще треба змінити колеса, не буде трястися і все буде нормально. Оригінальне БМВ. Вона чорна, мій тато дуже любить ретромашини, іще він робить мерседес і іще в нього є червона БМВ”, – розповідає Тетяна.

Всього у параді взяли участь близько півсотні машин.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: