День міста у Сумах: як це було

05.09.2021

Сумчани у 2021 святкують день міста у перші вихідні вересня. Основна кількість заходів уже минула 4 вересня, сьогодні 5 вересня, на сумчан чекає завершальний святковий концерт на площі Незалежності о 20.00. А поки Суспільне зібрало події дня міста 2021.

Святкування почалось культурною програмою – виставкою на сквері Харитоненка поблизу Альтанки.

Свої творчі напрацювання показали вихованці Сумської художньої школи їм. М.Г. Лисенка.

Показали кращі роботи в різних художніх стилях. Виставка тривала з 11.00 до 14.00.

Водночас біля Альтанки розпочався захід “Найкращому місту – наша любов”.

Окрім розважальної програми та майстер-класу з плетіння ковдр для дому малюка, можна було намалювати аквагрим та спробувати солодощі.

Не обійшлось без офіційних урочистостей. Зокрема цукрового магната, мецената та розбудовника Сум Іван Харитоненка вшанували покладанням квітів до його пам’ятника.

Тим часом від вулиці 20 років перемоги по Петропавлівській вже йшла парадом комунальна та військова техніка, пожежні машини та ретро автомобілі.

Вони проїхали вулицею Петропавлівською, далі по Героїв Сумщини й до площі Незалежності.

Одразу за парадом, пройшов марш студентів усіх університетів міста.

На Соборній цілий день працював ярмарок.

Можна було придбати вироби місцевих майстрів, як корисні речі для дому, на кшталт посуду, так і просто іграшки та прикраси.

Поруч у сквері Шевченка відбувався захід, на якому підприємства, фабрики та професійно-технічні училищя Сумщини представляли свою продукцію та влаштовували майстер-класи для всіх охочих.

Можна було спробувати себе, наприклад, у нанесенні декоративного тинькування.

Там же у сквері Шевченка відбувся показ нових колекцій українського одягу.

Навідміну від ярмарку на Соборній, де кошти майстри та продаці забирали собі, на “Трибуна парк” тривав з 13.00 до 19.00 благодійний ярмарок “Твори своє”.

Тут місцеві майстри об’єднали зусилля, щоб зібрати кошти на реконструкцію кінного манежу обласного центру реабілітації для дітей та осіб з інвалідністю.

О 15.00 запрацювали перші локації фестивалю “Ніч міста”.

Його у Сумах проводили вже у п’яте. І цьогоріч організатори створили 30 різних мистецьких локацій переважно у центрі. Серед локацій: виставки, екскурсії, перфоманси, вистави.

Офіційне відкриття ночі міста було 19.30 у дворику за Агенцією промоції Суми на Соборній. Там показали перформанс театр “Нянькіни”, театр для людей з інвалідністю “Ми Є” і учасники проєкту “Мамо, йду в актори.

Офіційно заходи у місті тривали до 23.00.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: