Як змінився після реконструкції фонтан у центрі Шостки?

07.09.2021

На День міста Шостки відновив свою роботу один із фонтанів, розташованих на центральній площі.

Цієї події шосткинці чекали півтора року, і ось коли водограй запрацював, у соцмережах почали з’являтися незадоволені коментарі. Людям не сподобався зовнішній вигляд відремонтованого фонтану, також вони стверджували, що при реконструкції були використані неякісні матеріали. Що з цього правда, а що ні – ШосткаNews.City запитала у головного архітектора міста Володимира Єфремова.

Фонтани, розташовані на головній площі, є своєрідною візитівкою нашого міста, тож на завершення їх реконструкції шосткинці чекали з великим нетерпінням. Як розповів головний архітектор Шостки Володимир Єфремов, проєктанти вирішили конфігурацію водограю не змінювати, а оздоблення та комунікації – оновити. «Ми облицювали верхню частину фонтану коростенським гранітом сірого кольору», – підкреслив він.

Всередині зробили оздоблення, провели герметизацію дна, покрили стіни і дно спеціальною двокомпонентною фарбою

Труби відремонтованого фонтану виготовлені з нержавіючої сталі і оснащені чотирма форсунками та гребінкою, які розсікають струмені води. «Вони надають фонтану колоритного вигляду. Водний малюнок складається з двох видів струменів: дугоподібних та горизонтальних», – додає керівник.

Наразі тут встановлений мотор, потужністю 45 кубометрів за годину, але планується ввести в роботу насос, здатний перекачувати 90 кубометрів води за годину. Упродовж майже двох років модернізації підрядниками ремонтних робіт виступали декілька організацій.

Завершальним етапом реконструкції займалася фірма «Медіа Мост».

За словами Володимира Єфремова, ремонт розтягнувся на такий довгий час через низку проблем – переважно тендерного та фінансового характеру. «Були проблеми і з обладнанням, і з тендером. Цьогоріч ми ніяк не могли запустити тендерну процедуру, аби приступити до виконання робіт», – зауважує головний архітектор.

Наступного року міська влада планує модернізувати і малий водограй, після чого приступить до реконструкції прилеглої до фонтанів території.

«Будемо думати над тим, чи залишити плитку такою як була, чи прокладати нову. Все залежатиме від фінансів», – наголосив пан Єфремов.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: