Сумчани поскаржилися на забруднення водойм урочища «Олдиш»

07.09.2021

Майже щоосені протягом останніх кількох років до Державної екологічної інспекції у Сумській області надходять скарги громадян на загибель водних біоресурсів, неприроднє забарвлення та незадовільний стан озер, розташованих в урочищі «Олдиш» м. Суми.

Днями Інспекція теж отримала звернення про ймовірність чергового забруднення зазначених водойм. Тож сьогодні, 7 вересня, екоінспектори виїхали на місце задля обстеження водоймі їх прибережних смуг та відбору проб води для подальшого визначення показників їх якості та властивостей.

У ході візуального огляду водного дзеркала та узбережжя фактів загибелі риби чи ознак задухи виявлено не було.

У «більшому озері» станом на сьогодні вода достатньо прозора та візуально чиста. Також за допомогою спецобладнання було встановлено, що вона досить насичена киснем, оскільки його рівень більш, ніж в 1,5 рази вищій за мінімальну граничнодопустиму концентрацію (ГДК) для водойм рибогосподарського призначення. У «меншому озері» ситуація дещо гірша: вода вже набула легкого зеленуватого відтінку, а рівень розчиненого в ній кисню наразі становить 4 мг/дм3, при ГДК : > 6 мг/дм3.

Усі проби води, відібрані з трьох створів, уже взято в роботу. Для здійснення повного аналізу відділу інструментально-лабораторного контролю Держекоінспекції знадобиться 5 діб. Відтак, вже у понеділок Інспекція оприлюднить результати своїх досліджень.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: