На Сумщині ускладнюється ситуація із ковідом

07.09.2021

Сьогодні, за показниками захворювання на коронавірус, Сумщина перебуває у “зеленій” зоні. Проте вже найближчими днями прогнозують погіршення ситуації та перехід області до “жовтої” зони.

Так, за останні дні на Сумщині зросла динаміка по таких показниках як: коефіцієнт підтверджених випадків (до 6,9%), рівень госпіталізації пацієнтів (до 13,6%);  завантаженість ліжок із киснем (до 17,8%).

Медики наголошують, що крім носіння маски, миття рук, дотримання соціальної дистанції, єдиним шляхом побороти пандемію залишається вакцинація. Так, в області щеплення від коронавірусу зробили вже 152 147 осіб. Це – 14,25% від усіх жителів.

Як повідомляли раніше, більшість шкіл і дитячих садочків області можуть бути закриті на карантин і перейти на віддалене навчання  На карантин закриють навчальні заклади, в яких мінімум 80% працівників не будуть щеплені хоча б першою дозою вакцини.

Нагадаємо, за минулу добу COVID-19 підтвердили у 47 жителів Сумщини (Конотопський р-н – 7, Охтирський р-н – 18, Роменський р-н – 8, Сумський р-н – 10, Шосткинський р-н – 4). За весь час пандемії на Сумщині було зафіксовано 79709 випадки захворювання на коронавірусну інфекцію.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: