Не встигли з ремонтом: У школі на Сумщині діти обідають у спортзалі

08.09.2021

На засіданні 16 сесії Охтирської міськради депутатом Тетяною Юхимівною Макаровою було порушено питання стосовно проведення ремонтних робіт у їдальні школи № 5. Через це учні змушені харчуватися деінде, пише Охтирка online.

Як з’ясувалося, до Тетяни Макарової звернулися батьки учнів ЗОШ № 5. Їх обурює той фак, що школярі позбавлені права на гаряче харчування в приміщенні їдальні. «Що робило керівництво школи влітку? Чому не проводили ремонти під час канікул?» – запитують батьки. «Як відбувався прийом закладу спеціальною комісією? А куди дивилися фахівці «Держпродспоживслужби», які дозволили відкрити школу у такій ситуації?» – ці питання Тетяна Юхимівна переадресувала міському голові Павлу Кузьменку.

Заступник міського голови Оксана Миколаївна Гетьман пояснила, що наприкінці серпня у приміщенні їдальні була знята частина обшивки стін через те, що пожежна служба знайшла порушення правил протипожежної безпеки. І з’ясувалося, що всі стіни вкриті пліснявою. Директор закладу провела тендерну процедуру, визначивши виконавця робіт, представники якого зараз і працюють над ремонтом приміщення. За словами чиновниці, діти голодними не залишаються, адже використовується метод аутсорсингу в харчуванні. До того ж столи накривають для них у спортивній залі, доки температурний режим дозволяє проводити заняття з фізичної культури на вулиці.

“За 2 тижні ремонт їдальні завершиться, і школярі знову снідатимуть та обідатимуть в улюбленій їдальні. Але вже не вдихатимуть спори плісняви разом із ароматом печених булочок”, – пообіцяла Оксана Миколаївна.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: