На Сумщині в закладах освіти щеплено майже 20 тисяч осіб

08.09.2021

Як повідомила під час брифінгу заступник начальника управління охорони здоров’я облдержадміністрації Галина ХОМЕТА, ситуація щодо коронавірусної інфекції поступово починає погіршуватись, тому особливу увагу в області приділяють активізації щеплень, а особливо тих людей, які перебувають у великих колективах, в тому числі закладах освіти.

«На Сумщині в закладах освіти щеплено 19508 осіб, це 53,7% від загальної кількості цих працівників», – зазначила Галина Хомета.

За її словами, школи, які досягнуть більше 80% щеплення своїх працівників, працюватимуть і в «жовтій» карантинній зоні. Ті ж заклади, де відсоток буде меншим, будуть вимушені піти на онлайн-навчання.

Як повідомила начальник управління освіти і науки Сумської міської ради Антоніна ДАНИЛЬЧЕНКО, в Сумах 82% працівників освітньої галузі вже вакциновано.

«Ми перейшли поріг «80%», а отже плануємо, що в понеділок працюватимемо в повному складі, як у шкільних, так дошкільних закладах, – говорила вона. – Крім того, на сьогодні-завтра у нас заплановано вакцинувати понад 300 осіб. Тож ми маємо подякувати усім педагогам і працівникам дошкільних закладів Сум за їх свідому позицію».

Серед кращих закладів у Сумах Антоніна Данильченко назвала Сумські ЗОШ № 4, 5, 8, 10, 11, 12. У цих школах вакциновано більше 90% педагогічного колективу.

«Наші працівники почали активно щеплюватися із червня, щоб безпечно увійти в новий навчальний рік, – розповіла директор загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. № 8 Ніна ЩЕРБАНЬ. – На сьогодні школа досягла показника 88% і ми не збираємось на цьому зупинятися. Як керівник я спокійна, що наша школа стовідсотково буде працювати і в «жовтій», і в «помаранчевій» зонах».

Ніна Щербань звернулася до батьків та дітей всіх навчальних закладів, щоб вони також дуже свідомо ставились до власного здоров’я і не нехтували правилами безпеки не лише в школі, а й поза її межами. Крім того, батьки мають за перших ознак хвороби залишити дитину вдома і зателефонувати сімейному лікарю.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
06.05.2024 У зв’язку зі станом енергосистеми Сум на лінії виїхали лише тролейбуси з автономним ходом
06.05.2024 12 шахедів знищили цієї ночі на Сумщині, – Повітряні Сили
06.05.2024 Внаслідок нічної атаки росіян без електроенергії залишились населені пункти Сумського, Роменського та Охтирського районів
06.05.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксували 24 вибухи
06.05.2024 Вночі ворог завдав удару по енергооб’єктам Сумщини
06.05.2024 Одна цивільна особа отримала поранення унаслідок удару шахедами по Сумам — ОК «Північ»

Коментарі: