Порослі кущів, дерев і купа сміття: Сумчанка поскаржилася на занедбану територію біля її будинку

09.09.2021

Мешканка багатоповерхівки на Ковпака скаржиться на захаращену територію біля будинку. Хто має нею опікуватися та кому земельна ділянка належить – у цьому матеріалі.

Через дорогу від будинку №41 по вул. Ковпака порослі кущів та дерев і купа сміття. За словами мешканки Олени Коваленко цю територію ніхто не прибирає, і кому та належить, жінка не знає.

“Тут були випадки, коли помирали бомжі, нікому нічого не потрібно. Ніхто не хоче цим займатися. Ми збираємо по 40-60 мішків весною чи восени, ми його витягуємо. Видно який тут безлад, тут небезпечно навіть ходить, бо багато наркоманів. Ми прибираємо гори шприців. Сквер у нас почали робити й кинули. Тут страшно проходити навіть вдень, не те, що увечері”, – розповідає Олена Коваленко.

Люди самотужки обрізали чагарники, аби було видно як виїжджають машини, розповідає Олена Коваленко.

“Тут поворот майже не проглядається, було два випадки, я бачила ці аварії. Тому ми виходили, випилювали цей кут. Половину забрали, половина лежить ще з весни, його ніхто не прибирав”, – говорить Олена.

За публічною кадастровою картою ця земельна ділянка не сформована. Щоб таких ситуацій у місті не було, говорить громадський інспектор з питань житлово-комунального господарства Сергій Гапуніч, усі ділянки у місті необхідно оформити

“Територія міста, відповідає місто, там є депутат. Грошей ніколи не вистачає ні на що. Є два шляхи: перший – вимагати від влади навести лад, а другий – взяти лопати, граблі й самостійно прибрати, тільки запросити, владу, поліцію, якщо там є, люди без постійного місця проживання. У нас поділу на мікрорайони в місті немає, хоча це повинно бути. Якщо оформити на мікрорайон, то це буде територія мікрорайону, тоді вже можна створити ОСН – орган самореалізації населення мікрорайону, звернутися до влади, щоб передали цю територію”, – пояснює Сергій Гапуніч.

Хто відповідає за цю територію, сказав телефоном директор міського департаменту інфраструктури Олександр Журба – з’ясовуватимуть. Для цього вони мають виїхати на місце та обстежити його.

Поряд із цією територією сквер “Пам’яті” площею майже 5 га.

Тендер на його облаштування вартістю майже 6 млн грн провели у квітні 2018 року. У серпні почали роботи. Тоді проклали електричний кабель та встановили світильники. Тендер виграв підприємець Юрій Біцак. За аналітичною системою Clarity Project у 2018 році за цей об’єкт підрядник отримав понад 1 млн 300 тис. грн.

На початку серпня цього року знову проводили тендер на капремонт скверу вартістю понад 6 млн 100 тис. грн. Пропозиції подали два учасники, але торги не відбулися. За словами Олександра Журби, неналежним чином оформили документи. За тендерною документацією, у сквері мали доробити освітлення, тротуари та велодоріжки, встановити дитячий та спортивний майданчики.

Джерело: suspilne.media

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: