Письменниця Марина Реух розповіла сумчанам про свій новий роман

09.09.2021

“Ідеальна жінка” – роман про життя, кохання та жіночу долю презентувала сумська письменниця Марина Реух. Творчий вечір з нагоди її нової книжки 9 вересня відбувся в сумській муніципальній галереї.

Роман письменниця Марина Реух написала протягом року. Відсилала на конкурс “Коронація слова”, потімвирішила надрукувати. Твір, каже, про подорож українки до Канади за неочікуваним спадком. А також про життя, людство та ідеальну жінку. Образ головної героїні частково взяла з власної знайомої, каже письменниця.

“В одну зі своїх подорожей я познайомилась із дуже цікавою жінкою, киянкою. Вона юрист, до речі, моя героїня – теж юрист. Тип є, а долю я для неї придумала. Є філософське питання, пов’язане із майбутнім людства, є питання про людське щастя, кохання, ставлення один до одного, родинні традиції”, – розповіла письменниця.

Книга мала називатись “Річне меню ділової жінки”. На обкладинці ж видання зображена картина сумського художника Ігоря Швачунова – “Стражі”. Через це, каже жінка, з’явилась ідея змінити назву.

” Зображена там половецька жінка, оця кам’яна баба, страж. І мені спало на думку, що може бути ідеальнішим, ніж зображення цього оберега і ось ця назва випливла – “Ідеальна жінка”, – розповіла вона.

Книжку видали накладом у півтисячі примірників. Прочитати її можна у бібліотеках міста.

“І чоловіки і жінки цікавляться родзинкою, яка є або в чоловіку або в жінці. Але тут не йде про реальність, яка є у нашому житті. Авторка, Марина Реух, бачить свої варіанти жінок та чоловіків, але вона наголошує – жінка буде ідеальною, коли й чоловік буде ідеальним: розумним, турботливим, щедрим”, – сказав директор сумського музею “Дзвони пам’яті” Анатолій Близнюк.

“Ідеальна жінка” – сьомий роман письменниці. Починаючи з 2014-го, Марина Реух презентує книжки щорічно. Літераторка розповідає, що видала твори у стилі фентезі, любовного, соціального роману. Зараз працює над детективом.

Джерело: suspilne.media

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: