Село на Сумщині залишилося без єдиного мешканця

10.09.2021

Чотири роки тому Марія Коняхіна була однієї на все село Баранівка,що на Глухівщині. Нелегким було самотнє життя тоді ще 84-річної жінки.

Із живих істот навколо Марії Петрівни був тільки вірний пес Пушок та лелеки на стовпах. Після публікації в ЗМІ про життя бабусі вона стала відомою на всю країну і за її межами: її показували по ТБ, про неї розповідали на сторінках газет і в Інтернеті. А потім настало затишшя, як це завжди буває, і про Марію Коняхіну всі забули.

Нещодавно журналісти зв’язалися з родичами бабусі. Від її онучки Оксани Жукової дізналися, що Марію Петрівну ще три роки тому забрала до себе в місто донька, яка вже довго розривалася між Глуховом і Баранівкою, привозячи старенькій матері продукти і доглядаючи за нею. Хліб для бабусі був на вагу золота, адже вона вже років десять не ходила в магазин, так як він знаходиться в декількох кілометрах від села! Як тут обійтися без допомоги рідні? Однак на вмовляння перебратися до доньки Марія Петрівна не погоджувалася ні в яку: там немає грубки! Та найголовнішим аргументом на користь Баранівки було те, що Марія Коняхіна не хотіла, щоб населений пункт стерли з лиця землі. Ось яка патріотка!

Але все ж роки беруть своє, і у 85 пенсіонерці вже було складніше справлятися із самотньою старістю, тому доньці вдалося відвезти її з собою. Ось уже три роки Марія Петрівна проживає з родичами – доглянута, сита, і хліб – кожен день на столі. Чи згадує вона Пушка, грубку і лелек? Ніколи і не забуває – думає про них постійно! У свою чергу, онучка Оксана сумує за Баранівкою, де пройшло її щасливе дитинство…

shans.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
06.05.2024 У зв’язку зі станом енергосистеми Сум на лінії виїхали лише тролейбуси з автономним ходом
06.05.2024 12 шахедів знищили цієї ночі на Сумщині, – Повітряні Сили
06.05.2024 Внаслідок нічної атаки росіян без електроенергії залишились населені пункти Сумського, Роменського та Охтирського районів
06.05.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксували 24 вибухи
06.05.2024 Вночі ворог завдав удару по енергооб’єктам Сумщини
06.05.2024 Одна цивільна особа отримала поранення унаслідок удару шахедами по Сумам — ОК «Північ»

Коментарі: