Олександр Стрельченко: За нинішньої економічної політики громадяни України приречені на злидні

10.09.2021

За останніми статистичними даними, середньомісячна заробітна плата штатного працівника на підприємствах Сумщини складає 12 тисяч 348 грн, і це на дві тисячі гривень менше, ніж в цілому по Україні  (14 тисяч 345 грн).

«За нинішньої економічної політики громадяни України приречені на злидні, – говорить голова регіональної організації ОП-ЗЖ, перший заступник голови обласної ради Олександр Стрельченко. –  На фоні непомірних тарифів, відсутності субсидій та мізерних зарплат ідеться про виживання багатьох сімей. Звісно, вони вимушені кидати родини і шукати роботу за кордоном. Таким чином Україна втрачає кваліфіковану робочу силу».

Політик наводить приклад, що колись один із потужніших регіонів Сумщини – Шостка, славилася на весь світ своїми заводами «Свема» «Зірка» та іншими підприємствами. Наразі тут найменша середня заробітна плата в області –10 тисяч 193 грн. А заборгованість перед працівниками КП Шосткинський казенний завод «Зірка» –  45,4 млн грн. Флагман машинобудування – АТ «Сумське машинобудівне науково-виробниче об’єднання» наразі винне своїм працівникам 228,0 млн грн. Загалом же борги по зарплаті на Сумщині складають 313 млн грн.

«Наша політична сила постійно наголошує, що першочергово потрібно піднімати економіку та підтримувати підприємства, які створюють високооплачувані робочі місця, щоб українцям не доводилося гнути спину, збираючи врожаї за кордоном. Потрібно захищати свій ринок, лобіювати на зовнішніх ринках вітчизняну продукцію – тобто робити все те, що робить будь-яка нормальна держава. Але нинішню владу це не турбує. ОП-ЗЖ – єдина політична сила, яка ставить собі це завдання», – резюмував Олександр Стрельченко.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
06.05.2024 У зв’язку зі станом енергосистеми Сум на лінії виїхали лише тролейбуси з автономним ходом
06.05.2024 12 шахедів знищили цієї ночі на Сумщині, – Повітряні Сили
06.05.2024 Внаслідок нічної атаки росіян без електроенергії залишились населені пункти Сумського, Роменського та Охтирського районів
06.05.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксували 24 вибухи
06.05.2024 Вночі ворог завдав удару по енергооб’єктам Сумщини
06.05.2024 Одна цивільна особа отримала поранення унаслідок удару шахедами по Сумам — ОК «Північ»

Коментарі: