Урядовий уповноважений із прав людей із інвалідністю проінспектувала вулиці Сум

10.09.2021

Урядовий уповноважений із прав людей із інвалідністю Тетяна БАРАНЦОВА проінспектувала вулиці міста та поспілкувалася із його жителями, які не мають змоги пересуватись на візках навіть на відремонтованих в минулому році вулицях. У тролейбусах не чути аудіоповідомлень про зупинки, а нові заклади освіти будуються вже з порушеннями. Своїми висновками та рекомендаціями Урядовий уповноважений поділилася з учасниками наради в ОДА.

«У Сумах людям дуже важко пересуватися на візку. Ми вчора з Олегом (Олег ГАБ – громадський активіст, який займається питанням безбар’єрності та доступності для людей із інвалідністю) та заступником голови облдержадміністрації Вікторією МЕДВІДЬ проінспектували вул. Харківську в Сумах, – розповіла вона. – Розумієте, на одному боці є з’їзд, а на іншому немає. Або зроблений з’їзд з обох боків, але заїхати на них із проїжджої частини неможливо. Мене як людину на візку, перекидає відразу. Це небезпечно для життя і дуже серйозна проблема».

Ще однією проблемою, яку побачила Урядовий уповноважений в Сумах, є відсутність озвучення зупинок у тролейбусах. «Пристрої, які озвучують аудіоповідомлення про зупинки у тролейбусах є, але водії не вмикають їх. І людина слабозряча не розуміє, на якій зупинці їй виходити», – констатувала Тетяна Баранцова.

Заступнику Сумського міського голови Станіславу Полякову дали доручення навести лад у тролейбусному управлінні.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: