16-річний житель Сумщини назбирав більше двох сотень різноманітних брелків

10.09.2021

16-річний Андрій Забара з села Зелене, колекціонує брелоки. За три роки юнак назбирав 237 штук. Більшість брелоків купила мама, решту – подарували. Сам їх ремонтує, деякі виготовив власноруч. Про найцінніший брелок та власні мрії розповів Суспільному.

Свою колекцію з понад двох сотень брелоків Андрій почав збирати три роки тому. Першим і найціннішим у колекції він називає брелок у формі герба. Всього має більше десятка таких із зображенням державного символу.

“Вони виглядають дуже красиво. Я люблю ними займатись і сам буває роблю герби із дротів”, – розповідає Андрій Забара.Є у колекції й залізні, дерев’яні, пластикові та гумові. Андрій демонструє виготовлені власноруч.Усі брелоки Андрій сортує за тематикою.”Ось плоскогубці, пилочка, граната, сокира. Деякі мені мама допомагала збирати”, – розповідає хлопець.Допомагають поповнювати колекцію, друзі, однокласники та вчителі. Класна керівниця привезла Андрійові з моря дельфінчика.Мама Андрія, пані Тетяна розповідає, Андрій має хронічну хворобу, тож таке заняття його заспокоює та допомагає зблизитися з однолітками. Вона придбала більшість брелоків з колекції сина.”Ми їх купуємо всюди, у нас є різні. Раніше вони в нього не повторювались, зараз уже є такі, які йому дарують і повторюються. Переважно вони в нього всі різні. Практично звідусіль. Їдемо – купуємо, їдуть сусіди, друзі, рідні – вони йому теж привозять”, – розповідає мама Андрія.Андрій планує збільшити свою колекцію до трьох тисяч штук, а поки мріє на стіні власної кімнати розмістити те, що вже назбирав.Джерекло: suspilne.media

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: