У Конотопі проведуть фестиваль вуличної музики на підтримку хворої дівчинки

11.09.2021

19 вересня відбудеться п’ятий «День Вуличної Музики. Конотоп». Фестиваль традиційно буде благодійним, і відбуватиметься на лікування й підтримку Насті Бовтало – восьмирічної дівчинки, яка має діагноз спінально-м’язова атрофія (СМА), якою опікується Міжнародний Благодійний Фонд «Крила Надії», повідомила організаторка фесту Валерія Рошкован.

Вперше День вуличної музики у Конотопі відбувся у 2017 році. Цьогоріч це вже п’ятий захід проєкту. Організатори запрошують усіх охочих, передає konotop.city.

Фото: з архіву Валерії Рошкован

«Ми підтримуємо дітей – підопічних Міжнародного Благодійного Фонду «Крила Надії» і збираємо для них кошти. У цьому році у ході фестивалю буде відбуватися збір коштів для Насті Бовтало – восьмирічної, розумної та талановитої дівчинки, яка має діагноз спінально-м’язова атрофія (СМА) і потребує нашої допомоги», – повідомляє організаторка фестивалю.

Фото: з архіву Валерії Рошкован

До проведення V-го «Дня Вуличної Музики. Конотоп» організатори залучили велику кількість виконавців, творчих містян, серед яких діти й дорослі, гостей з різних регіонів країни.

Що відомо про День Вуличної Музики (Street Music Day)

День Вуличної Музики (Street Music Day) – це наймасштабніший міжнародний музичний волонтерський проект. Свято веселощів, ініціатором якого в 2007 році виступив легендарний литовський музикант Андрюс Мамонтовас (Andrius Mamontovas).

Фото: з архіву Валерії Рошкован

«День Вуличної Музики» стартував у Вільнюсі 14 років тому. Наразі у Литві фестиваль проводять у понад 50 містах по всій країні. Згодом до Литви приєдналися ще з десяток країн, а у 2014 році й Україна.

Фото: з архіву Валерії Рошкован

На фестивалі традиційно виступають професійні музиканти і аматори, виконавці «для душі» і визнані метри сцени, діти, які тільки починають свій творчий шлях – виходять до глядачів, щоб подарувати людям свій талант і отримати справжню насолоду від виконання.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
04.05.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 46 вибухів
04.05.2024 Оголошено аукціон з приватизації ЄМК ДП «Сумський експертно-технічний центр Держпраці»
04.05.2024 На Сумщині відбулося засідання консультативної ради у справах ветеранів війни
04.05.2024 На Шосткинщині ліквідували пожежу, яку спричинив ворожий обстріл
04.05.2024 У Сумах патрульні затримали водія ВАЗ напідпитку
04.05.2024 На Сумщині внаслідок обстрілів пошкоджено три приватні будинки, три домогосподарства та господарчу споруду

Коментарі: