Охтирку заполонила амброзія

11.09.2021

На апаратній нараді в Охтирській міській раді на цьому тижні обговорювалося питання боротьби з карантинним бур’яном – амброзією полинолистою. Міський голова Павло Кузьменко задав питання директору КП «Благоустрій» Анатолію Єгоровичу Басову з приводу даної проблеми. На що отримав відповідь, що найефективніша боротьба з амброзією проходить навесні з використання спеціального засобу, яку закупляють в Полтаві. Зараз можна вести мову лише про покіс та утилізацію алергенної  рослини, пише okhtyrka.online.

Реалізацією даної рекомендації зайнялися працівники інспекції з благоустрою, які здійснили обстеження вул. Армійської, пров. Лісного, пров. Дачного, пров. Штагера, частково вул. Київської. Питання утримання прибудинкових територій особисто опрацьовані з керівництвом ПП «СІБ», яке отримало попередження з вимогою покосу трави, видалення бур’янів, у тому числі амброзії полинолистої, видалення аварійного сухостою, прибирання залишків сухої рослинності по 5 об’єктам. Попередження щодо приведення прилеглих територій до належного санітарного стану також отримали  відділення «Нова пошта», торговельні підприємства «Провінція», «Свіже м’ясо» Роганського м’ясокомбінату, власники бігборду по вул. Армійській навпроти  школи  №5.

За результатами перевірок та обстежень об’єктів благоустрою міста виявлені території зі значною площею ураження карантинними рослинами, перелік з територіальною прив’язкою яких направлено до управління капітального будівництва та житлово-комунального господарства Охтирської міськради для подальшого опрацювання виконавцем послуг з озеленення територій та утримання зелених насаджень. Серед інших, це територія загального користування м-р Дачний «Парк Сонячний», видалення амброзії по якій заплановано до виконання на наступному тижні.

Тож сподіватимемося, що дані рейди принесуть користь і порушники благоустрою міста почнуть наводити лад у себе під носом.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
04.05.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 46 вибухів
04.05.2024 Оголошено аукціон з приватизації ЄМК ДП «Сумський експертно-технічний центр Держпраці»
04.05.2024 На Сумщині відбулося засідання консультативної ради у справах ветеранів війни
04.05.2024 На Шосткинщині ліквідували пожежу, яку спричинив ворожий обстріл
04.05.2024 У Сумах патрульні затримали водія ВАЗ напідпитку
04.05.2024 На Сумщині внаслідок обстрілів пошкоджено три приватні будинки, три домогосподарства та господарчу споруду

Коментарі: