У мерії Сум підняли питання занедбаних парків і скверів

13.09.2021

Мер Сум Олександр Лисенко дав доручення розробити проекти ремонту парків і скверів міста.

Так виглядає фонтан у сквері «Дружба», який працював у 2013 році. З тих пір його при мері Лисенку жодного разу не вмикали. Міський голова підняв це питання сьогодні, 13 вересня, під час апаратної наради.

– Ви знаєте, що на рівні держави оголошено про підготовку відповідної концепції розробки зелених зон, парків, скверів, – звернувся він до підлеглих. – Тому ми повинні з вами до цього підготуватися. Я про це кажу публічно і хочу, щоб це було офіційним дорученням: підготувати плани ремонту і головне – проекти і концепції парків, скверів на території нашого міста. Буду говорити про найбільші – це парк ім. Кожедуба, сквер «Дружба» і також перехрестя Харківської й Лушпи та інші зелені зони, парки й сквери. У депутатів є пропозиції з цього питання, ми обов’язково з депутатами це обговоримо. А наше завдання як виконавчих органів – розробити саме концепцію та проекти. Не просто проекти з, наприклад, освітлення або тротуарів і лавок, а обов’язково комунікації, мережі… Це все повинно бути. Щоб у подальшому, коли там будуть з’являтися інфраструктурні об’єкти, у тому числі за державними програмами, ми до цього були готові. Комунікації та проекти повинні бути.

Нагадаємо, концепцію міського парку розробляють уже кілька років; сквером «Дружба» обіцяють зайнятися не менше і вже навіть оголосили тендер на проект реконструкції; сквером на перехресті Харківської та Лушпи займалися 4 роки тому, але кинули: зробили тротуари, зменшивши їх на метр по ширині, поставили ліхтарі, які зараз не світять, є місця під лавки, а самих лавок немає…

Ну, і всі пам’ятають парк «Щастя», половина якого засохла. Так як грошей на полив не виділили…

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: