На Сумщині п’яний водій намагався відкупитися від відповідальності

14.09.2021

Патрулюючи автодорогу поблизу Глухова, співробітники у складі групи реагування патрульної поліції побачили мопед без номерних знаків, що рухався в сторону міста. Правоохоронці вирішили перевірити транспорт та водія.

За кермом мототранспорту перебував 40-річний житель села Перемога Шосткинського району, який мав ознаки алкогольного сп’яніння. Чоловік погодився пройти огляд на стан сп’яніння за допомогою алкотестера «Драгер». Результат виявився позитивним – прилад показав 1,64 проміле алкоголю у видихаємому водієм повітрі.

Під час складання на кермувальника адміністративного протоколу за ознаками ст. 130 КУпАП ««Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції», останній запропонував стражам правопорядку 100 доларів США неправомірної вигоди за непритягнення його до відповідальності. Правоохоронці попередили правопорушника, що за цю пропозицію передбачена кримінальна відповідальність, втім той наполягав.

На місце була викликана слідчо-оперативна група поліції, яка задокументувала цей факт та відкрила стосовно чоловіка кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі». Санкція статті передбачає обмеження волі на строк до чотирьох років.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
04.05.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 46 вибухів
04.05.2024 Оголошено аукціон з приватизації ЄМК ДП «Сумський експертно-технічний центр Держпраці»
04.05.2024 На Сумщині відбулося засідання консультативної ради у справах ветеранів війни
04.05.2024 На Шосткинщині ліквідували пожежу, яку спричинив ворожий обстріл
04.05.2024 У Сумах патрульні затримали водія ВАЗ напідпитку
04.05.2024 На Сумщині внаслідок обстрілів пошкоджено три приватні будинки, три домогосподарства та господарчу споруду

Коментарі: