За добу на Сумщині виявили 38 боєприпасів

14.09.2021

13 вересня групою піротехнічних робіт Міжрегіонального центру швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій (м. Ромни), проведено роботи зі знешкодження 29 мінометних мін (45 та 50 мм) та 1 артилерійського снаряду (122 мм) та 8 вибухників АПУВ часів Другої світової війни. Небезпечні предмети були виявлені у лісі поблизу с. Перекопівка Роменського району та на відкритій території с. В’язенка та м. Буринь. Застарілі боєприпаси вивезли у спеціально відведене місце та знищили шляхом підриву.

Того ж дня на лінію екстреного виклику «101», надійшло повідомлення про виявлення вибухонебезпечних предметів: 26 мінометних мін (50 та 82 мм) та 5 артснарядів (122, 82 та 45 мм) та однієї ручної гранати Ф-1 в лісі на відстані 200 метрів від житлових будинків с. Перекопівка, Роменського району, в річці на відстані 6 км від осель громадян с. Пирогівка, Шосткинського району та в полі с. Самотоївка, що на Краснопільщині.

На місцях виявлення застарілих вибухонебезпечних предметів встановлено охорону та надано заявку на знешкодження до Міжрегіонального центру швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: