На Сумщині з початку року через підпали сталася серія пожеж на сміттєзвалищах та торфовищах

14.09.2021

Про це йшлося під час засідання обласної комісії ТЕБ та НС .

Начальник Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області Геннадій ВОЛИК розповів про те, що до виникнення пожеж сьогодні найбільше призводить самовільне спалювання рослинності, багаття в лісі, спалювання сміття на сміттєзвалищах тощо.

«У цьому році наші працівники 10 разів виїжджали на сміттєзвалища, щоб уберегти наші міста від масштабних пожеж. Горіли полігони в Сумах, Шостці, Ромнах, – розповів Геннадій Волик. – Ще гірша ситуація із загорянням на торфовищах. Горіли торфовища на площах 52 га, 23 га, 41 га, 250 га, 300 га. Зокрема, в цьому році була серйозна пожежа була в Путивльській територіальній громаді, де ми вимушені були долучати 97 наших працівників, техніку із Сум і Шостки. А голова громади навіть не приїхав на місце події, він ніби самоусунувся від цієї проблеми».

Начальник Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області наголосив, що таке ставлення керівництва громад до своїх посадових обов’язків і до безпеки жителів є неприпустимим. Крім того, майже в половині громад сьогодні підрозділи місцевої пожежної охорони відсутні або знаходяться в аварійному стані.

Крім того, під час засідання обласної комісії ТЕБ та НС розглядали питання про стан поводження з небезпечними відходами, у тому числі непридатними до використання та забороненими до застосування хімічними засобами захисту рослин; про стан підготовки місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування до дій в осінньо-зимовий період 2021-2022 років; про стан функціонування регіональної та місцевих систем оповіщення про загрозу і виникнення надзвичайних ситуацій та проведення їх модернізації.

По кожному питанню структурні підрозділи облдержадміністрації,  територіальні підрозділи виконавчої влади, голови райдержадміністрацій та територіальних громад отримали відповідні доручення. Детальніше про це дивіться у Протоколі чергового засідання Сумської обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: