В Ямполі рішення виконкому дозволяє не оплачувати послуги ЖКГ мешканцям, які не проживають у селищі

15.09.2021

Для підтвердження факту тимчасового не проживання людини за місцем реєстрації достатньо акту, що складається двома сусідами, депутатом та затверджується селищним головою. Саме такий порядок встановлено Рішенням Виконавчого комітету Ямпільської селищної ради «Про затвердження Порядку зменшення розміру плати за комунальні послуги у разі тимчасової відсутності споживача та/або членів його сім’ї» від 28.04.2020 року. На сьогоднішній день цей нормативно-правовий акт залишається чинним, передає yampil.info.

У «Порядку зменшення розміру плати за комунальні послуги у разі тимчасової відсутності споживача та/або членів його сім’ї» чітко вказано, що “перерахунок за надані комунальні послуги здійснюється за письмовою заявою споживача про тимчасову відсутність споживача та/або членів його сім’ї за місцем реєстрації та надання підприємству, що надає житлово-комунальні послуги, які нараховуються на кількість зареєстрованих в помешканні осіб, наступних документів:… Пункт 1.6 «Працевлаштовані за межами адміністративно-територіальної одиниці на території України»: належним чином оформлену довідку з місця працевлаштування із зазначенням населеного пункту (адреси), роботодавця, номерів телефонів, електронної пошти роботодавця, періоду і адреси місця безпосередньої роботи працівника або складений за участю депутата та двох свідків та затверджений селищним головою акт про факт проживання/не проживання громадян за місцем реєстрації”.

Нагадаємо, напередодні Андрій Кочаток (директор ПП «Броус», яке з 1 серпня надає в Ямполі послуги вивозу сміття) заявив, що підприємство не прийматиме жодних довідок про тимчасову відсутність від сусідів та депутатів. Більше того, він заявив, що виконком Ямпільської селищної ради повинен ухвалити «порядок тимчасової відсутності» з відповідними компенсаціями для підприємства.   

Представлене нижче Рішення виконкому є підставою стверджувати, що дії ПП «Броус» є незаконними.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
06.05.2024 У зв’язку зі станом енергосистеми Сум на лінії виїхали лише тролейбуси з автономним ходом
06.05.2024 12 шахедів знищили цієї ночі на Сумщині, – Повітряні Сили
06.05.2024 Внаслідок нічної атаки росіян без електроенергії залишились населені пункти Сумського, Роменського та Охтирського районів
06.05.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксували 24 вибухи
06.05.2024 Вночі ворог завдав удару по енергооб’єктам Сумщини
06.05.2024 Одна цивільна особа отримала поранення унаслідок удару шахедами по Сумам — ОК «Північ»

Коментарі: