Спортсмени зі Сумщини виступають на чемпіонаті України з лижних гонок

15.09.2021

Чемпіонат України з лижних гонок на лижоролерах серед юнаків та дівчат проходить на лижній базі у Чернігові. Змагається близько сотні учасників з Сумської, Харківської, Закарпатської, Київської, Волинської, Тернопільської та Чернігівської областей. Ці змагання, як сказав головний суддя Віталій Паршуков, підготовка до зимового сезону.

«Ці змагання, як один з етапів підготовки до зимового сезону. Вчора були гонки вільним стилем на лижоролерах. Сьогодні гонки класичним стилем, як ви бачите. Завтра день відпочинку, огляд трас і потім кросові дистанції, різні дистанції від 1000 для молодших категорій, 2000, 3000, 5000 метрів».

В Чемпіонаті України з лижних гонок беруть участь понад сотню учасників із семи регіонів. Змагаються юнаки та дівчата віком від 12 до 17 років. Олександр Руденко із міста Шостка каже, для нього це п’ятий чемпіонат України. 14 вересня в гонці вільним стилем виборов золото. Гонка класичним стилем для нього важча, суперники сильні.

Перед стартом в учасників перевіряють колеса. Вони готуються до лижних гонок на лижоролерах класичним стилем.

«Є вимоги відповідні, щоб люди змагалися в рівних умовах. Лижоролери для класичного стилю, там діаметр коліс і твердість гуми повинна відповідати. Є різні, от сьогодні твердість гуми № 3 я оголошував, тому що різні швидкості тоді, якщо колеса більш тверді», – повідомив суддя.

Анастасія Іванченко навчається у спортивному коледжі на тренера з лижних гонок, на її рахунку чимало нагород.

«Класичний – мій улюблений стиль. Краще бігти на ньому, ніж вільним стилем. Він трішки легший, можливо на підйомах. Я постаралася, сподіваюсь, результат хороший».

Перші місця 15 вересня на лижоролерах класичним стилем вибороли такі спортсмени: Хміль Михайло, Волинська область; Крюков Дмитро, Чернігівська область; Мігаль Єгор, Сумська область; Нікон Анастасія, Сумська область; Шкатула Софія, Сумська область; Антоній Тетяна, Закарпатська область.

Деталі – у сюжеті:

Джерело: suspilne.mediа

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: