У сумських дитсадках не вистачає грошей на харчування

16.09.2021

Керівники сумських дитсадків масово звертаються в управління освіти міськради з приводу критичної ситуації, яка склалася в дошкільних закладах з оплатою за продукти харчування.

Як виявилося, витрати на харчування дітей закладалися в бюджеті на 2021 рік з урахуванням можливих карантинних обмежень – усього лише на 100 днів харчування в році. Принаймні так пояснили в департаменті фінансів міськради. Однак за фактом цього року всі дитсадки в Сумах працювали (і поки ще продовжують працювати) у звичайному режимі, тому грошей не вистачає.

Так, за інформацією управління освіти, за перші сім місяців (з січня по липень) фактичних днів відвідування (а відповідно і харчування) дітей у дитсадках було 65. Тобто на п’ять місяців передбаченого в бюджеті фінансування вистачить лише на 35 днів. У цілому до кінця року не вистачає 1,47 млн грн.

Профільне управління звернулося до депутатів міськради з проханням виділити відсутню суму якомога швидше. Інакше дитсадки просто не зможуть розрахуватися з постачальниками продуктів, і немає ніякої гарантії, що постачальники погодяться працювати в борг…

shans.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: