Працівники дитсадка на Сумщині не хочуть вакцинуватися

17.09.2021

Згідно із змінами від 28 липня 2021 року до постанови КМУ № 1236 від 09.12.2020 р. у разі запровадження «жовтої», «помаранчевої» або «червоної» зон, навчання у закладах освіти можливе лише за умови вакцинації від 80% його персоналу. А заклади освіти, де менше 80 %, працюватимуть онлайн, пише romny24.info.

Так от, у Липоводолинському закладі дошкільної освіти «Берізка» станом на 14 вересня цього року вакцинувалося лише 18,9% працівників. Це найбільший заклад у громаді, який відвідує   більше 100 вихованців.

«На жаль, якщо працівники не будуть провакциновані хоча б однією дозою вакцини, то це  єдиний у громаді заклад освіти, що буде працювати дистанційно у разі запровадження «жовтої», «помаранчевої» або «червоної» зон», – повідомляють на сайті Липоводолинської громади.

Працівники дитсадка не хочуть вакцинуватися, говорячи, що це має бути добровільно.

Голова Липоводолинської селищної ради Володимир Штанько зауважив,  що дуже стурбований ситуацією, яка є в закладі.

«Будь-який працівник закладу освіти має усвідомлювати, що вакцинуючись, він сприяє захисту права, насамперед свого, та всіх учасників освітнього процесу на життя та здоров’я. Також він підвищує шанси закладу освіти проводити освітній процес протягом навчального року очно, а не дистанційно. Батьки вихованців працюють і де їм залишати  дітей, якщо доведеться переходити на дистанційний режим через те, що більшість колективу не щеплена, а нормативні акти вимагають, щоб вакцинованих було не менше 80 відсотків?» – запитував селищний голова.

Щодо ситуації, яка ставить закриття закладу на карантин, вирішили поговорити ще і з батьками дітей, які його відвідують.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: