Прикордонники Сумщини взяли участь у міжрегіональних тактико-спеціальних контрдиверсійних навчаннях

18.09.2021

Державна прикордонна служба України долучається до комплексних заходів з метою підвищення бойової готовності підрозділів, а також бере участь у боротьбі з тероризмом у межах своєї компетенції.

Нещодавно на території контрольованих прикордонних районів Сумської та Чернігівської областей за ініціативою Координаційних груп Антитерористичного центру при регіональних підрозділах Служби безпеки України Сумщини та Чернігівщини проведені планові міжрегіональні тактико-спеціальні контрдиверсійні навчання.

У навчаннях взяли участь підрозділи Служби безпеки України, Збройних Сил України, Національної поліції, Державної прикордонної служби України, Національної гвардії, Держслужби з надзвичайних ситуацій, а також представники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування.

Основною метою навчань було відпрацювання алгоритму взаємодії суб’єктів антитерористичної діяльності для ефективного реагування на загрози терористичного й диверсійного характеру.

Державну прикордонну службу України гідно представили на навчаннях військовослужбовці відділення повітряної розвідки одного з підрозділів 5 прикордонного загону, які брали активну участь у пошукових заходах умовних «диверсантів».

Слід відмітити, що прикордонне відомство має достатнє технічне оснащення та високу бойову й професійну підготовку персоналу, що є запорукою надійного захисту кордону.

В ході навчань прикордонники виконували польоти з виявлення ознак протиправної діяльності, пошуку ймовірних порушників, їх супроводження та наведення на них сил і засобів взаємодіючих підрозділів. Завдяки злагодженим та професійним діям правоохоронців умовні «терористи» були виявлені та затримані.

Персонал Державної прикордонної служби України продемонстрував високий рівень підготовки до навчань, професійність, навченість та готовність до виконання завдань за призначенням.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: